Világbajnokság a SZAC sporttelepen

A rendezvényeinken gyakran kérdezitek, hogy miért van “kevés” EuroFIFA rendezvény. Erre a legtöbbször az a válaszunk, hogy nincs olyan kevés, csak nem mindegyik zajlik nagy közönség előtt. Léteznek olyan versenyeink, ahová nem lehet regisztrálni, hiszen minket hivnak, hogy az oda érkező embereket “szórakoztassuk”, mint egy fellépő. Ugyanez volt a helyzet június 15-én, ahol az EuroFIFA csapata (egyszerre két helyszinen) rendezett bajnokságot.

Kis csapatunk egyik fele a SZAC sporttelepen, mig másik fele a Glóriet Általános Iskolában fogadta a FIFA-zni vágyókat, miközben a fiatalok a világbajnokságon résztvevő csapatok szerepében tündököltek a füvön. A játékosokat nehéz lett volna a standard módszerek szerinti, klasszikus bajnokság szerint játszatni, hiszen nekik a füves pálya jelentette aznap az igazi porondot. Nyereményeink azonban kiosztásra vártak, ezért az eddigiekhez szokatlan módon feladatokat irtunk ki:

Az egy meccsen szerzett legtöbb gól, legtöbb kapuralövés és a legnagyobb gólaránnyal aratott győzelem ért most ajándékot. A srácok ennek megfelelően hajtottak, hiszen átlagosan 15-16 kapuralövés és legalább 4-5 gól volt a meccseken. A fiatalok igyekeztek parádézni az EuroFIFA-s ajándékokért.

Végül, a győztesek a következők lettek: 
– Legtöbb gól, egy meccsen: Bodor Zoltán (10 gól)
– Legnagyobb arányú győzelem: Vér Zalán (9 gól, 9:0-ás mérközésen)
– Legtöbb kapuralövés egy meccsen: Szélesi Kornél (22 lövés)

A SZAC pályán Algéria lett a világbajnok, legyőzve a döntőben a németeket. A gyerekek jól érezték magukat, ahogy mi is, hiszen a konzolok mellett, igazi futballhangulat volt, hála  szervezőknek és a jelenlévőknek.