Ultimate Legends: Az új srácok

Az Xbox mai konferenciáján kiderült, hogy a korábbi 43 legenda mellé 14 új játékos csatlakozik. Ez nem azt jelenti, hogy az eddigi öregekkel bármi baj lenne, de a labdarúgás bő 120 éves múltjából van bőven lehetőség csemegézni. Biztosak lehetünk benne, hogy ez a tartalom évről-évre hozza el a futball múltját, egyfajta interaktiv múzeumként. 

Térjünk a tárgyra, pontosabban a 14 új játékosra. A babonásabb játékosok tartanának egy ilyen 14-as csomagtól, de a bemutatónk után ez az előítélet biztos megváltozik. 

1. Peter Schmeichel: 

Kapus poszton nem volt nagy a választék (Seaman, Lehmann és van der Saar), ezért is volt jó választás a Manchester United és a dán válogatott korábbi hálóőrét, Peter Schmeichelt reaktiválni a FIFA-sorozatba. Az Xbox konferencián ő volt jelen, amikor bejelentették az új játékosok érkezését. Az Európa-bajnoki cim mellé talán UT-s bajnokságok kupái is a neve mellé kerülnek? 

2. Roberto Carlos:

Emlékszünk a bal lábára? A Real Madrid, az Inter és a Fenerbahce korábbi balhátvédje több bombagólt is szerzett pályája során. Elég, ha csak a Betis ellen szerzett közvetett szabadrúgásra gondolunk, amit 141 km/h-val lőtt le a trafipax. A francia válogatott számára is biztosan emlékezetes volt az a bizonyos kifli, amit a brazil világbajnok rúgott, a 98-as VB főpróbáján. 

3. Laurent Blanc:

Ő bizony emlékszik az előbb emlegetett lövésre. A világbajnok francia, aki azóta edzői feladatokat lát el a PSG-nél, igazi győztes típus. Biztosak lehetünk benne, ha bekerül az Ultimate Teamünkbe, a támadóknak nem lesz könnyű dolga a Manchester United, az Inter és a Montepellier korábbi védőjével. 

4. Roy Keane:

A harmadik olyan játékos a listánkban, aki érintette az Old Traffordot pályája során. Mi az, hogy érintette? Az Old Trafford kapitánya volt. Roy Keane erőszakos, kő kemény és elnyűhetetlen játékos volt egész karrierje során Rengeteg emlékezetes csatája volt egy másik UT legendával, Patrick Vieirával a MU Arsenal elleni meccsein. Kell egy biztos szűrő? Itt van!

5. Jay-Jay Okocha:

1998-ban ő volt a legdrágább afrikai játékos, amikor a PSG megvette őt 24 millió dollárért a Fenerbahcétól. Egy VB ciklust töltött el a francia fővárosban, miután Angliába költözött, hogy a Bolton Wanderers egyik legnagyobb legendájává nője ki magát. A csapatkapitányi karszalaggal a válán a 2004-es Ligakupa második helyére vezette csapatát és a 2008-as év legszebb találatát szerezte, a szurkolók szerint.

6. Alan Shearer:

Amig Okocha neve a Boltonnal, addig Sheareré a Blackburn Roverssel és a Newcatle Uniteddel is összeköthető. A szarkákat Bajnokok ligájába (olyan társakkal, mint Laurent Robert, vagy Norberto Solano), a 2013-ban második ligába zuhanó Roverst pedig bajnoki győzelemre vezető Shearer 260 góllal az angol bajnokság történetének legeredményesebb játékosa. 

7. Franco Baresi:

Az ötvenes évei közepén járó Baresi nevét csak egy csapat drukkerei skandálták egész pályafutása során. Az AC Milan játékosa 532 mérkőzésen lépett pályára a rosonerik mezében, ezalatt háromszor nyert BEK-et és hatszor bajnokságot. Egy ilyen tapasztalt és izig-vérig bajnok védő elkél a legtöbb csapatba!

8. Hristo Stoichkov:

A bolgár labdarúgás számára olyan Stoichkov, mint a magyaroknak Puskás, vagy Albert Flórián. A válogatottat a 94-es világbajnokságon negyedik helyig vezető Stoichkov a pályája legnagyobb részeit a CSKA Sofiában, valamint az FC Barcelonában töltötte. Ezen kívül megjárta a Közel-keletet és az USA-t is. Karrierje során 263 gólt termelt és ezt a számot növelheti valamelyik játékos UT csapatában is!

  9. Emilio Butragueno:

Az előző legenda a Barcelonát járta meg, a most következő pedig a Real Madrid drukkereinek lehet érdekes. Butragueno az 1995 előtti galaktikus korszak játékosa volt. Hat bajnoki cimet, két UEFA kupát és egy Európa bajnoki ezüstöt szerzett karrierje során, amivel a Real Madrid halhatatlanai közé emelkedett. A királyi gárdában 341 mérkőzésen szerzett 123 gólja pedig jó ajánló levél az összes UT-s játékosnak, akinek megbízható csatárra van szüksége. 

10. Michael Laudrup:

A dán futball-válogatott a tengerpartól szerezte meg az EB címet még 1992-ben és ennek a csapatnak volt fontos láncszeme Michael Laudrup. Romário szerint a világ öt legjobb labdarúgói közt volt ő, olyan nevek, mint Ronaldo, Zidane, önmaga és Maradona mellett. Figot megelőzően ő volt az, aki meglépte, hogy a Barcelonából a Real Madridba igazoljon és mind a két csapattal szép sikereket érjen el. Míg a gránátvörös-kékeknél négy bajnoki címet szerzett, addig a Reallal egyet. Előtte még 102 mérkőzésen a Juventusban is szerepelt, akikkel 1985-ben világkupát nyert!

11. Carlos Valderrama:

A kolumbiai labdarúgás legkomolyabb hajkoronájának tulajdonosa is bekerült az UT legendái közé. El Pibe a Montpellier történetének egyik legjobb játékosa, akinek karrierjét az amerikai kontinens bebarangolása fémjelezte. Válogatott színekben 111 alkalommal lépett pályára, 12 gólt szerzett, valamint jelen volt 3 VB-n is, a csapatkapitányi karszalaggal a karján.

12. Brian Laudrup:

A “kisebbik” Laudrup neve a dán válogatottal elért Konföderációs kupa, valamint EB győzelem miatt hangzik igazán jól. Ahogy Michael Laudrup és Peter Schmeichel, úgy Brian Laudrup is a dán aranygeneráció egyik tagja volt. Igazi sikereit a válogatottal érte el, klubszinten pedig vándormadár volt. Megfordult a Chelseaben, a Bayern Münchenben, az AC Milanban is, de legtöbb időt a skót Rangersnél töltötte, ahol három bajnoki címnek örülhetett. 

13. Andreas Brehme:

Ellentétben Brian Laudruppal, ő nem vándorolt sokat. A karrierje során öt csapatban, a Kaiserslauternben, a Bayern Münchenben, az Inter Milanban, a Real Zaragozában, valamint nevelőegyesületében a Saarbrückenben játszott. A  Franz Beckenbauer által dirigált német válogatottal VB-t nyert 1990-ben, emellett a német, valamint az olasz bajnokságot is megnyerte (előbbit a Lauternnal és a Bayernnel is). 

14. Sir Bobby Moore:

1966. Az angol válogatott egyetlen világbajnoki győzelme, mégpedig hazai pályán. A csapat tagjait úgy fújják angolok, mint mi az Aranycsapat névsorát. Ennek a csapatnak a tagja Moore. Rober Frederick Chelsea Moore a West Ham United labdarúgójaként 544 meccsen szerepelt, védelmének oszlopos tagja volt, ahogy az angol válogatottnak is. Emlékére a 6-os mezszámot visszavonultatta a WHU. 1998-ban a huszadik század “Legjobb tizenegyébe” is bekerült. 

Bízzunk benne, hogy ez a leírás meggyőz benneteket, mekkora neveket is hozott el nektek ismét a FIFA-sorozat és örömmel látjátok majd csapataitokban ezeket a játékosokat is, az előző 43 legenda mellett. Egy kérdés a végére:

Ti kit látnátok szivesen UT Legendaként?

Bu1l7SiIYAAswCw.jpg-large