Tombol a FIFA Street

Bevallom amikor a GamesCom kapcsán először hallottam a játékról picit szkeptikusan tekintettem az Electronic Arts célkitűzésére. Gary Patterson egyértelműen újra akarta éleszteni az utcai franchise picit elbagatelizált nézőpontját. Az utóbbi hetekben egyre több média anyag jelenik meg a játékról, mely egyértelműen a “normál” FIFA sorozat jól bevált receptjét követi.

Érdekesség a FIFA Street idei részével kapcsolatban, hogy a parkolópályára tett EA Big fejlesztőgárda egyetlen tagja sem működik közre a projektben. Az eredeti FIFA sorozatból kivált “instant” csapat dolgozik ezen a lélegzetelállítóan egyedi játékon. Az a megközelítés miszerint a FIFA 12-ben debütált impact engine és precision dribbling technológiák másfajta játékban történő felhasználása teljes mértékben helyt áll. Soha nem láttam még olyan sportjátékot melyben ennyire egyszerűen irányíthatjuk az általunk kiválasztott játékost. Vannak a piacon különbőző gördeszkás, snowboardos vagy éppen biciklis játékok, melyekben különbőző billentyűkombinációk segítségével idézhetjük elő a speciális mozdulatokat. A FIFA Street-ben azonban, ezek a mozdulatok teljesen beleolvadnak a normál játékmenetbe. Természetesen egyes trükkök betanulásához szükségünk lesz némi gyakorlásra, de az utcai fociban alapvetőnek számítő kisebb cselek, becsapós mozdulatok vagy a labdával történő egyhelyben való zsonglőrködés szinte magától érthetődően fordul elő a játékban. Csapatok terén természetesen a FIFA 12 licence feltételei érvényesek. Ezekből a keretekből válogat majd a kidaó, hogy mely együttesek kaphatnak helyet a játékban. Meg nem erősített források szerint, jónéhány nemzeti válogatott is belekerül a végleges verzióba. Erről nemrégiben az EuroFIFA is közölt egy képet.

Mai videónkban a dekázás rejtelmeibe kalauzol el benneteket az Electronic Arts kanadai fejlesztőcsapata. Érdemes megnézni, milyen finom mozdulatokra lehetünk képesek az analóg karokkal. Ezt hamarosan, február 28-án akár Ti is kipróbálhatjátok. Ekkor érkezik ugyanis a játék kipróbálható demo verziója. A márciusi megjelenésig a hírek szerint kellően elszórakoztat majd minden foci rajongót ez a próbaváltozat.Demó megjelenés: 2012.02.28.

A játék 2012 március 13-án érkezik PlayStation3 és Xbox360 konzolokra.

A játék EA SPORTS FIFA Street néven már előrendelhető partnerünknél a Konzolok Szervize oldalon keresztül. Amennyiben a megjegyzés rovatba beírod, hogy “Szeretem az EuroFIFA-t!” akkor 5% kedvezménnyel veheted át a játékot személyesen, vagy ingyenes házhoz szállítással lehet Tiéd az egyedi játék. További információk és természetesen bajnokság hamarosan.

 

ELŐRENDELEM