Ramos másodszor világbajnok

Hatalmas érdeklődés övezte az idei FIWC döntőjét, a mérkőzést internetről is közel 10 ezren tekintették meg. Az izgalmak a végére maradtak, azonban megérte várni rájuk, a két korábbi világbajnok drámai tizenegyespárbajjal szolgálta ki a nagyérdeműt.

FIWC 2012: Dubai -Döntő

Alfonso Ramos Cuevas (ESP, Real Madrid) – Bruce Grannec (FRA, Real Madrid) 0-0 (0-0) tizenegyesek után.: 3-2
Dubai, 8200 online néző

Amint az várható volt a döntősök visszafogott, biztonsági játékkal rukkoltak elő, melynek az lett az eredménye, hogy a 90. percben Ramos által kihagyott óriási ziccer után is 0-0-t mutatott az eredményjelző. A hosszabbítás sem hozott különösebb izgalmat, mindkét játékosnak egyaránt akadtak kisebb helyzetei, döntés azonban itt sem született, jöhettek a tizenegyesek. A büntetőpárbajban rengeteget hibáztak a rúgójátékosok, a kapusoké volt a főszerep. Grannec “meccslabdához” jutott amikor az utolsó büntetőjét végezhette el, azonban hibázott, Ramos lélektani előnyét kihasználva, végül 6. tizenegyesét értékesítve 3-2-re diadalmaskodott francia vetélytársa, Grannec felett, ezzel 2008 után ismét Világbajnoki címet ünnepelhetett.

1637092 full-lnd

Ramos nem akármilyen társaságban, trófeával a kezében

FIWC 2012: Dubai – 3. helyért

Kai Wollin (GER, Real Madrid) – Giuseppe Guastella (USA, Real Madrid) 2-1 (1-1)
Dubai, 6300 online néző

A bronzmérközésen hamar vezetést szerzett az amerikai játékos, azonban nem sokkal később sikerült Wollinnak az egyenlítés. A mérkőzés csattanójára a 85. percig kellett várnunk, amikor egy nagyszerű beadás után a német versenyző a maga javára fordította az állást. Az összecsapás egészét tekintve nyugodtan kijelenthetjük, hogy sikere megérdemelt volt, nagyobb veszélyt jelentett ellenfele kapujára mint vetélytársa.

Az FIWC végeredménye:
1. Alfonso Ramos Cuevas (ESP)
2. Bruce Grannec (FRA)
3. Kai Wollin (GER)
4. Giuseppe Guastella (USA)