Prágai összefoglaló

Egy napsütéses péntek déli indulással vette kezdetét több mint 4 órás utazásunk a Cseh fővárosba, amely ezúttal nem csak híressé vált söre miatt vonzotta a labdarúgás szerelmeseit. A FIFA Interaktív Világbajnokság prágai selejtezőjére több mint 300 résztvevő látogatott el, hogy megméretesse magát a döntőbe jutásért és természetesen a helyi bajnoki címért.

Az előző cikkeinkben említett szállásunk elfoglalása után egy rövid sörtúrára indultunk, mely rögtön a szomszédos utcában véget is ért. Ugyanis egyik útitársunknak fontos tennivalói akadtak a rendezvény zökkenőmentes előkészületeivel kapcsolatban. A Magyarországon már évek óta tevékenykedő csapat egy egész éjszakán keresztül dolgozott a rendezvény helyszínéül szolgála La Fabrika színház 1. számú stúdiójában. Kiváló és igényes munkájuknak köszönhetően egy igen kellemes “FIWC-s” hangulatot varázsoltak az egyébként még szórakozó helyként is üzemelő helyszínre. Kis csapatunk másnap reggel 10 óra környékén érkezett, a helyi tömegközlekedés szabályainak beható tanulmányozásával felvértezve. Örömmel tapasztaltuk, hogy több ismerős magyar játékos várakozott türelmetlenül a mérkőzések elkezdéséhez. Köztük volt a budapesti selejtező első helyezettje is Göböl Márk “huncsoki”, aki értelem szerűen rögtön a legjobb 16-ba kvalifikálta magát magyar győzelmével. Oldalunk munkatársa Horváth Ákos “Kikki” is megmérette magát az eseményen. Egészen a legjobb 64 játékos közé harcolta be magát.  

Az esemény lengyel győzelemmel zárult. Így mindenképpen elmondhatjuk, megéri elutazni egy külföldi selejtezőre is:

1. Patrik Urbanek (POL)

2. Michal Pojer (CZE)

3. Marek Vaculín (CZE)

9. Márk Göböl (HUN)

További eredmények:

Nick GY D V
Első csoportkör
Tamat 1 1 1
Brád Márton 2 0 1
Legjobb 16 közé jutáséert
Gogetinho 1 1 1
Kikki 1 1 1
Legjobb 16 egyenes kiesés
Viola Top 16
Csoki Top 16
UVB Top 16

 

 

jomadarak

forrás: electronicarts.hu

Minden magyar résztvevőnek a magyar FIFA közösség delegációja nevében köszönjük a részvételt és az elért eredményeket. Reményeink szerint országunk határain belül ismét találkozhatunk mindenkivel egy esetleges FIFA bajnokság keretein belül. Hivatalos képekért és további élménybeszámolókért látogassatok el közösségi csatornánkra a http://facebook.com/eurofifa linkre klikkelve.

Helyszíni tapasztalataink:

A helyszínt elárasztó tömeg eleinte picit nyomasztó volt. Cseh kollegáink csetlő-botló lebonyolítása ellenére a magyar részről érkező segítség jótékony hatása azért pozitívan hatott az összképre. Kis csapatunk kizárólag megfigyelőként volt jelen a rendezvényen, így vendég szemszögből tudjuk pontozni az eseményt. A konzolok folytonos elrendezése a falak mentén jó döntésnek bizonyult, mivel a tömeg így inkább kifele koncentrált a küzdőtérről. A terem egyik sarkában egy sebességmérővel felszerelt foci kaput is találhattunk, melyen lemérhettük lövésünk suhanó erejét. Ez sajnos sokszor zavaróan hatott a mérkőzésekre, mivel a falhoz csapódó labdák hangja akarva akaratlanul összerezdítette az éppen koncentráló játékosokat. Nem beszélve a rendszeresen előforduló kapufákról sem, melyek az éppen hivatalos mérkőzést játszó emberek felé vették az irányt. A döntő és némely mérkőzés pedig egy hatalmas kivetítőn zajlott, ahol kényelmes kanapékba süppedve vezethették győzelemre kedvenc csapatukat a küzdő felek. Sajnos némely esetben igen idegesítő volt hallgatni az “élő” kommentátort, ahogyan megpróbálja közvetíteni a virtuális pályán történteket. Itt azonban nem áll meg a negatívumok sora. Természetesen a szervezők felelősségén kívülre esik a nem éppen meggyőzően bíráskodó játékvezetők állománya. Bár lehet akadt volna tapasztaltabb gárda is ennek a feladatnak az ellátására. Azok akik Budapesten évről-évre végigizgulják a különböző fifás eseményeket, bizonyára találkozhattak szigorúbb illetve elnézőbb FIFA bírákkal is. Viszont minden esetben határozottság és folyamatos jelenlét a jellemző rájuk. Ezúttal azonban sokszor nem is voltak jelen a mérkőzések végén. Így az eredmények rögzítése illetve a vitás esetek azonnali elsimítása is akadályba ütközött. Kis csapatunk számára mégis a legszomorúbb tényező (nézőként is és játékos szemszögből) a “catering” teljes hiánya volt. Ugyan egy hatalmas bárpult tátongott az előtérben, ahol megfelelő összegért cserébe csillapíthattuk szomjúságunkat. Azonban harapnivalókért egy körülbelül 600 méterre található kisboltra kellett támaszkodnunk. Persze nem hétfogásos vacsorát szerettünk volna rendelni, azonban a sonkás szendvics és chips elengedhetetlen kelléke egy klasszikus értelembe vett LAN partynak.

Összességében jól éreztük magunkat. A lebonyolítást illetően hivatalos selejtező címszó alatt azért többet vártunk volna. Reméljük prágai kollégáink sokat tanultak ebből a rendezvényből és jövőre kijavítják ezeket a hibákat. Hamarosan 555shoe kollégánk által készített privát fotógyűjteményünket is megcsodálhatjátok a galériában.