Portré: A magyar válogatott tehetsége

Nagy “b1g1” Ádámot talán nem is kell bemutatnunk azoknak, akik rendszeresen részt vesznek online bajnokságainkon vagy esetleg a minden hónapban jelentkező FIFA Klub derbiken. A többszörös kupagyőztes egy kérdez-felelek interjú során nagyon sok érdekességet megosztott magáról. Vágjunk is bele!

 

B1g1-ről tudni kell, hogy már 11 éve focizik a valóságban. Ez elmondása szerint az online játékán is felfedezhető lehet bizonyos szituációkban. Sikereit tekintve igazán nincs szégyenkezni valója. Zotac 1on1, Competo cup és Beast Cup 1on1 azon tornák közé tartoznak, ahol a 18 éves profi kupagyőzelemmel zárt. Csapatban sem kell szégyenkeznie, a FIFA 11 2on2 Autumn Team Cup-on a WotB színekben versenyző “bobibubi”-val szintén első helyen végeztek. Ezeknek a sikereknek tükrében a játékkal való első találkozásáról kérdeztem a magyar válogatott kezdőjátékosát, aki a Portugálok elleni mérkőzésen kezdő játékos lett volna, ha technikai okok miatt nem marad el a megmérettetés. Jelenleg egyébként a válogatotton kívül a myRevenge e.V.-t erősíti.

 

myrb1g12

 

EuroFIFA: Mikor és hogyan találkoztál először a FIFA játékkal?

 

B1g1: A FIFA 2000 volt az első fifám, még PlayStation 2-n. Ezután PC-n folytattam és 2009-ben elkezdtem a profik között játszani! 2009 óta xboxon is, de 1 hónapja már PlayStation 3-on is!

 

EuroFIFA: Mióta tekinted magad professzionális játékosnak? Illetve melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

B1g1: Egyértelműen 2010 óta tekintem magam annak! Hát sok eredményem van amire büszke vagyok! Online sok-sok kupagyőzelmem és dobogós helyezésem van, de a csapat eredményeit mindig a sajátjaim elé helyezem! Lan eredményeim közül pedig egyértelműen a Club4Playersben elért 4. helyezésemre vagyok a legbüszkébb, itt nem volt szerencsém, de így is legjobb 4-ig jutottam!

 

 

EuroFIFA: Mi az ami igazán a képernyő elé ültet? Ez egyfajta rajongás a sport és a játék iránt vagy inkább egyfajta elhivatottság?

B1g1: Mindkettő! 11. éve focizok és rajongok érte és a FIFA mára már elhivatottság is számomra!

 

EuroFIFA: Így 11 éves tapasztalattal a pályán, mik azok a dolgok amiket hasznosítani tudsz a virtuális gyepen vagy esetleg fordítva?

B1g1: Ez egy nagyon jó kérdés! A taktikákat és a mozgásokat mindenképpen hasznosítani tudom a FIFA-ban! Fordítva? Hmm, nem sok mindent szerintem, maximum a ziccereknél egy-két ötlet beugorhat!

 

EuroFIFA: Átlagosan mennyi időt töltesz gyakorlással? Ezen kívül szórakozásból is odaülsz néha a játék elé, vagy minden alkalommal komolyan veszed a játékot?

B1g1: Napi 5-6 meccset minimum, ilyen szinten ez elengedhetetlen és ez elvárt! Mindig komolyan veszem és a győzelemre megyek, ha nem arra mennék ez vissza is üthetne a tétmeccseken!

 

EuroFIFA: Több platformon is ringbe szálltál már. Melyik az amin a leginkább otthon érzed magad?

B1g1: Hát PC-n a legnagyobb a tapasztalat és az ismertség, de konzolon jobbnak tartom magam! a tavalyi évben xboxon 26 tétmeccset játszottam, ebből 25 győzelem és 1 vereségre futotta, de ps3-on megy idén a legjobban szerintem!

 

EuroFIFA: Véleményed szerint az utóbbi éveket figyelembe véve, melyek a játék azon részei amik pozitív illetve negatív irányba fejlődtek, főleg a tétmérkőzések szempontjából?

B1g1: Kezdeném a bugoknál! Évről-évre egyre kevesebb fellelhető a játékban, a Fifa 2012-ben ez már minimálisra csökkent az előző évekhez képest! Voltak olyan játékosok, akik csak erre játszottak és a legeredményesebbek is ők voltak..!
Negatív irányba? Hát nemtudom szerintem, sokkal több szerencsés helyzet alakul ki, sokszor visszapattan egy ütközés alkalmával az ellenfélhez a labda. Ez régebben ritkább volt.

 

EuroFIFA: Mik a terveid a jövőben? Hogyan látod magad 3-4 év múlva, mind a magánéletben, mind a virtuális gyepen?

B1g1: Hát a magánéletemben nem szeretek tervezgetni! De nyílván tovább akarok tanulni és a focit folytatni! A virtuális világban pedig folytatni amit eddig, fejlődni és egyre jobb lenni! Terveim között van, hogy kijussak egy FIWC Grand Final-ra és a WCG-re, az utóbbi selejtező hiányában nem valósznű : )

 

EuroFIFA: Mit üzennél azoknak, akik kedvet kaptak ezek után belekóstolni a virtuális fociba? Hogyan kezdjenek neki?

B1g1: Nagyon szívesen várjuk őket a mIRC-en! (Server: Quakenet Csatorna: #fifa.hu) Itt bárkitől kérdezhetnek és engem is kereshetnek! A nickem myR|b1g1, nyugodtan írjanak rám és elmondom amit tudni szeretnének! Emelett játszanak sokat, tapasztalják ki, hogy mi az ő játékstílusuknak a megfelelő formáció vagy taktika és nem utolsó sorban: Soha ne adják fel, ha esetleg egy nagyobb zakóba belefutnak!

 

EuroFIFA: Mi a véleményed az EuroFIFA-ról?

B1g1: Kedvelem az oldalt és a staffot is! Nagyon szeretem az EuroFifa által megrendezett offline versenyeket is! És jó ötleteitek vannak, ami sokaknak megfelelő fejlődési vagy kiugrási lehetőség lehet!

 

Itt véget is ér mai Portré rovatunk. Várjuk az észrevételeket és kritikákat a komment mezőbe vagy Facebook-on. Amennyiben ismertek olyan tehetséges játékost, akiről szívesen olvasnátok írjátok meg nekünk az előbb említett csatornákon. Nagy “b1g1” Ádámnak pedig sok sikert kívánunk a jövőben is.