Országos FIFA Bajnokság – Szeptember 29.

Már csak egyet kell aludni és ismét elstartol az EuroFIFA és a Konzolvilág közös rendezésében a 2017-es Országos FIFA Bajnokság az Universum Póker Center Lurdy Ház virtuális gyepszőnyegén. Az utóbbi hetekben már több információt csepegtettünk a versennyel kapcsolatban. Most nézzük pontosan mire is számíthatnak azok a játékosok, akik szeptember 29-én megküzdenek a bajnoki címért és az EA SPORTS FIFA 18 játékszoftverért egy választott platformra.

Előregisztrálni folyamatosan lehetséges a bajnoksag.eurofifa.hu oldalon keresztül. Amennyiben valaki nem kap megerősítő e-mailt az űrlap kitöltését követően, mindenképpen nézzen bele a kéretlen leveleket tartalmazó postaládájába levelezőrendszerén belül. A helyszíni regisztráció során bármely megadott adat alapján lehetséges az azonosítás, így akik nem kapnak elektronikus visszaigazolást, nevezését nekik is elfogadtuk. 

Regisztráció megerősítése a helyszínen

A rendezvény helyszíne az Universum Póker Center Lurdy Ház, ahol a bejáratnál a versenybíróság asztalánál lehet véglegesíteni a regisztrációt. Minden versenyző karszallagokat kap a kiosztott sorszámmal, ami alapján a verseny ideje alatt könnyen azonosíthatóak lesznek. A regisztráció érkezési sorrendben történik. Maximálisan 128 játékos nevezését tudjuk véglegesíteni a helyszínen. Természetesen lehetőség van más játékosok helyett is érvényesíteni a regisztrációt, de erről az EuroFIFA facebook oldalán, privát üzenetben kell értesíteni a versenybíróságot. A regisztráció 16:00-kor kezdődik és 17:00-kor zárul. Ezt követően kerülnek kisorsolásra az első forduló játékosai.

Sorsolás, mérkőzések, lebonyolítás

A sorsolás számítógéppel történik, ami közben a versenybíróság igyekszik az összetartozó baráti társaságok, klánok vagy eSport szakosztályok játékosait külön ágakra helyezni. Erre azonban garanciát a versenybíróság nem tud vállalni. A mérkőzéseket 10 darab játékálláson (KIOSK) lehet lejátszani egy előre elkészített beosztás alapján. A verseny ideje alatt egy kivetítőn lehet majd figyelemmel követni pontosan mely időpontban és helyszínen kerülnek lejátszásra az egyes mérkőzések. A verseny során az EuroFIFA moderátorai Theo és Magor gondoskodnak majd a jó hangulatról illetve a játékosok orientációjáról.

A lebonyolítás egyenes kieséses módszertan szerint történik majd, ahol minden játékos egyénileg képviseli magát a versenyenen. Az úgynevezett “coaching” (instrukció adás a partvonalról) tiltva van a mérkőzések ideje alatt, hogy a játékosok zavartalanul koncentrálhassanak a 2 x 4 perces félidőkre. Ez a játék egy igazán pörgős, nagy koncentrációt igénylő mérkőzésekről szól. Elég egyetlen hiba és máris 1 gólos hátrányba lehetünk az ellenféllel szemben. Ennek ellenére kezdőknek és halaódaknak is ajánlott a résztvétel, ugyanis ez egy nagyszerű lehetőség megtapasztalni a profi versenyek atmoszféráját. 

Frissült a hivatalos versenyszabályzat is, ami a FIFA 18 legújabb játékmenetbeli újításait is igyekszik figyelembe venni. Mivel játék hivatalosan szeptember 29-én lesz elérhető mindenki számára, ezért a “gyors cseréket” és a “85 értékre normalizált játékosattribútumokat” a versenybíróság nem alkalmazza az Országos FIFA Bajnokságra. Így cserélni továbbra sem lesz lehetséges a mérkőzések közben illetve fontos lesz ismerni az akutálisan választott labdarúgócsapatok játékosainak egyéni képességeit. Ezekről akár ez EuroFIFA.hu hasábjain is olvashattok. 

Szurkolók, kísérők

Természetesen tetszőleges számú szurkoló, kísérő jöhet a helyszínre. Akik a mérkőzések lebonyolítására kijelölt területen kívülről követhetik az eseményeket. Azok számára akik éppen mérkőzésre várnak, vagy csak szurkolni jönnek folyamatos játéklehetőséget biztosítunk a konzolok rendelkezésre állása szerint. Érdemes a rendezvény teljes időtartama alatt a helyszínen maradni, mert az EA SPORTS FIFA 18 megjelenését megünnepelve speciális ital akciók lesznek elérhetőek a helyszínen.

Nyeremények

A dobogós helyezéseket tudjuk díjazni ezen a versenyen. De mindenki nyertesnek számít, aki csak elindul az Országos FIFA Bajnokságon. Többek között lehet majd találkozni FIWC-t élő selejtezőt megjárt profi játékosokkal, egy évtizedes tapasztalattal rendelkező hivatalos játékvezetőkkel és mindenkivel aki él-hal ezért a nagyszerű játékért. A dobogós helyezéseket elért játékosok pedig a következő ajándékokkal lesznek gazdagabbak:

  1. hely: Arany érem, FIFA 18 játékszoftver a választott platformra
  2. hely: Ezüst érem, FIFA 18 játékszoftver a választott platformra
  3. hely: Bronz érem, FIFA 18 játékszoftver a választott platformra

Amennyiben kérdésetek vagy kérésetek van a versennyel kapcsolatban ne habozzatok írni a hír alatti komment mezőbe vagy az EuroFIFA facebook oldalán privát üzenetben. Találkozunk 2017. szeptember 29-én, Pénteken.

JELENTKEZÉS

SZABÁLYZAT