Online Kupa: Nevezz Te is!

Hosszas tesztelgetés után arra jutottunk, hogy elindítjuk online bajnokságainkat így a picit még hűvös nyár elején. Az előzetes tervek ellenére minden vezető játékmasinán összemérhetitek tudásotokat legyen az PlayStation 3, Xbox360 vagy PC. A kezdeti lépséekhez legyen segítség ez a cikk, illetve hamarosan egy bemutató videót is készítünk!

 

Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy a verseny lebonyolítását végző rendszerünk még mindig nem tekinthető egy teljesverziós szoftvernek. Ezért az esetlegesen felmerülő hibákért szíves elnezéseteket kérjük. Amennyiben műszaki jellegű problémába ütköztök az eredmények beírása/megerősítése vagy a regisztráció közben írjatok e-mailt az info[kukac]eurofifa.com e-mail címre. Lehetőségeink szerint azonnal segítünk! Természetesen ezen kívül facebook rajongói oldalunkon a http://facebook.com/eurofifa link alatt is jelezhetitek a problémáitokat, ahol kolegáink állnak rendelkezésetekre.

 

Az egyes kupákra történő jelentkezés menete igen egyszerű. Nem igényel különösebb számítástechnikai tudást. Ha még nem regisztráltál a http://ladder.eurofifa.com weboldalra, akkor a regisztráció linkre klikkelve ezt megteheted néhány fontosabb adat megadása után. Természetesen az itt megadott információkat bármikor megváltoztathatod a későbbiekben is!

 

Amikor elhatároztad milyen platformon szeretnéd összemérni tudásodat a többi játékossal, nincs más dolgod mint kiválasztani a megfelelő kupát. Ezután a “Sign-Up” menüpontra klikkelve tudsz jelentkezni akár egyszerre több bajnokságra is.

 

A jelentkezésnek két főbb módja létezik. Az egyik a sima regisztráció az úgynevezett “várólistára.” Ekkor még nem kerülsz fel a végleges táblázatra, csupán hajlandóságodat fejezed ki az adott bajnokságban való részvétel felé. Ilyenkor a sorsolás megezdése előtt körülbelül 24 órával kaphatsz egy értesítést egyik adminunktól, hogy valóban részt szeretnél e venni a megmérettetésen.

 

Az automatikus “check-in” tulajdonképpen egy végleges jelentezést tesz lehetővé. Ilyenkor automatikusan felkerülsz a végleges listára. Vigyázz! Csak akkor használd a jelentkezés e módját, ha valóban játszani szeretnél! Az automatikusan csekkoló, ám inaktív játékosokat akár meghatározatlan ideig is kitilthatjuk minden, az oldalunk által szervezett online játékból.

 

Miután a végső sorsolásnak is vége lett, az “Ágrajz” menüpont alatt megnézheted az összes mérkőzés grafikus megjelnítését. A “mérkőzések” menüpont alatt pedig az éppen aktuális mérkőzéseket követheted nyomon, illetve itt írhatod be vagy hagyhatod jóvá saját mérkőzéseid eredményét is.  Íratlan szabály az, hogy mindig a “kihívó” vagy másnéven “hazai” játékos jelentki be először az adott meccs végeredményét. A vendég csapat pedig jóváhagyja azt.

 

Lehetőség van óvásra is minden bajnokság során. Amennyiben ellenfelünk valótlan adatokat adott meg a rendszernek, vagy úgyérzed csalás alapos gyanúja áll fenn a mérkőzést illetően, akkor a “Protest” gombra kattintva óvhatod meg a játékot. Ekkor az adott bajnokság egyik adminisztrátora megvizsgálja a rendelkezésre álló információk alapján az óvás jogosságát és annak körülményeit. Ilyenkor a felek akár a mérkőzés újrajátszására is kötelezhetőek. Amennyiben az óvást elindító fél nem rendelkezik megfelelő bizopnyítékokkal a rendellenességet illetően (fénykép, videó felvétel, e-mail stb.) akkor az adminisztrátor tárgytalannak tekintheti a bejelentést. Abban az esetben ha valaki megalapozatlan bejelentést tesz egy másik játékos ellen, akár meghatározatlan időre kizárásra kerülhet az EuroFIFA összes online eseményét illetően.

 

Az egyes kupákra csak akkor fogadható el a jelentkezésed, ha megadod az adott platformra vonatkozó azonosító nevedet. FONTOS: soha nem kérjük el a nicknevedhez tartozó jelszavadat vagy egyéb más információt ezzel kapcsolatosan. Összesen arra kérünk, hogy add meg azt az online azonsoítót ami alapján játékostársaid megtalálhatnak és ezáltal lejátszhatjátok a mérkőzéseiteket. Valódi PSN, XboxLive vagy EA-Online ID megadása kötelező!

 

Kérünk titeket, hogy minden mérkőzést a lehető leghamarabb abszolváljatok a megadott időegységeken belül. A gyors komunikációhoz ajánljuk az oldalunk menüsorából is elérhető online mIRC klienset, amit itt a böngészőtökben is futtathattok. Itt egy tetszőleges becenév megadása után, minden regisztráció nélkül csatlakozhattok a fifa.hu chatszobába. Itt akár tanácsot is kérhettek a tapasztaltabb játékosoktól, illetve könnyen megtalálhatjátok ellenfeleiteket is.

 

A díjazásról és egyéb időközben felmerülő kérdésekről egy következő cikkünkben számilunk be! Addig is várjuk a jelentkezőket minden kupánkra!

 

JELENTKEZZ!