mIRC: könnyen, gyorsan, sokat

Sokak számára ismerős lehet ez a program, a chat-kliensek Chokitója(ronda és finom), ami közhellyel élve egyszerű és nagyszerű. A lényeg, hogy segítségével pár kattintással tagjai lehettek a FIFA online közösségének, kapcsolatba kerülhettek a világ összes profi, illetve félprofi játékosával. Egy program, amivel beugrót kaptok egy rendkívül nagylétszámú ESL-s közösségbe, illetve Ti magatok is közösséget alkothattok.

mIRC-nek számos pozitív hatása van, amibe elsőre talán nem láttok bele, így egy kicsit ismertetnénk mit is nyerhettek vele, ha használjátok.

1. Aki a napokban szorgalmasan követte az oldalt, az láthatta, hogy bemutattunk nektek jópár pénzdíjas versenyt, ahol már említést tettünk a mIRC használatának fontosságáról. Ez nem is volt véletlen, hiszen minden ilyen kupának elengedhetetlen feltétele az adott kupa mIRC szobájába való csatlakozás, innen tudjátok meg az ágrajzot, illetve találhatjátok meg az ellenfeleteket a legkönnyebb módon.

ESL

2. Aki belép a #esl.fifa szobába, azonnal látni fogja, mennyire sokan is játszanak elképesztően aktívan ezzel a játékkal, illetve keresnek ellenfelet magában az ESL.EU PC(hamarosan cikk+oktatóvideó a felregisztrálásról) ladderjében, ami jelenleg közel 1200(konzolon ez a szám 300 körül mozog) játékost számlál. Ide aki csatlakozik percek alatt találhat ellenfelet magának Európa minden országából.

De miért is éri meg ESL-n játszani?

Egyszerűen azért, mert ha a legjobbak akartok lenni, akkor a legjobbakkal kell gyakorolnotok. Ha ESL-n eredményesek vagytok, letudjátok győzni azokat is akik a későbbi pénzdíjas versenyeken résztvesznek. Egyszóval az ESL a top színvonalat képviseli, így kezdőnek,haladónak egyárant megéri ott gyakorolni. Természetesen nem csak hivatalos ESL meccseket kereshettek, hanem azok akik unják a sok EASO-s mérkőzést (ahol kilép az ellenfél, nem kapod meg a győzelmet, hátul passzogat az ellenfél stb.)  illetve nagyon pengének érzik magukat, továbbléphetnek és barátságos felkészülési meccseikhez is könnyedén találhatnak partnert.

3. Ha belépsz a #fifa.hu csatornára, láthatod hogy, magyarok egyenlőre szerény létszámban vagyunk, leginkább azok a tapasztalt válogatott játékosok akik már több éve folyamatosan aktívak(régebben a létszám a 100+ főt is meghaladta). Ezen viszont Ti könnyedén változtathattok és szeretnénk titeket buzdítani arra, hogy változtassatok, hiszen az ESL-nek van egy ESL.HU szekciója, ahol az EU ladderhez hasonlóan bármikor kereshettek ellenfelet és játszhattok. Célunk, hogy megmutassuk nektek mennyi mindent nyerhettek ha itt gyakoroltok.

4. Amikor azt írjuk közösséget alkothattok, akkor a csapatépítésre/klánalapításra céloztunk. ESL-n ti magatok is regisztrálhattok csapatokat így, közösen készülhettek a nemzetközi kupákra  és ez a program ismét egy kitünő találkozási pont. Ha összejönne néhány új klán, lehetőség nyílna kifejezetten magyar klánliga indítására, ami igazán paprikás hangulatot tud teremteni például egy 5on5 összecsapáson. Mindennek csak a Ti akaratotok szabhat határt.

Főbb versenyek szobanevei: AcerChallenge(PC) #acer.esport, Zotac Fifa Cup(PC) #zotac.fifa, 4PL(PC,PS3,XBOX360)#4pl.turnier.fifa

Végezetül egy gyors oktatóvideóval  kedveskedünk nektek, ahol vázoljuk a szükséges lépéseket, hogy mindenki “biztonságban” feljusson.