Legjobb fiatalok. Tényleg?

Korábban közöltünk egy cikket, ahol a FIFA-sorozat által, talán legtúlértékeltebb játékosokat vizsgáltuk meg. Egy újabb ihlettől vezérelve, a mai cikkünk a fiatal titánokat vesézi ki. Ebbe a kategóriába tartoznak a 23 éves, vagy annál fiatalabb játékosok. A cikk nem a mi sorrendünket mutatja, hanem egy korábban megjelent cikk FIFA-s szemmel való vizsgálata.
10. David Alaba:

A Bayern München játékosa 21 éves és most 82-es OVR pontokkal rendelkezik. Az utóbbi években alapemberré vált a Bayern Münchenben, valamint az osztrák válogatottban is. A FIFA-sorozatban és az edzők szemében is gyakran változott a posztja: szűrőként, szélsőként és balhátvédként is megállja a helyét.

9. Oscar:

A Chelsea 22 éves irányítója már 85 OVR ponttal rendelkezik, amit egy picit sokallhatunk. Nincs hosszú ideje Angliában, de a fejlődése (futball-szakzsargonnal élve) megkérdőjelezhetetlen. Személyes észrevétel, de a FIFA 14-ben gyakran igazol el a Chelseatől.

8. Adnan Januzaj:

Az ő jelenléte a legérdekesebb a listán. A szezon elején még senki nem ismerte a 18 éves, 75 OVR pontos szélsőt, teljesítményével viszont sokakat meggyőzött. A listán a nyolcadik hely, fiatalsága miatt és az után a fél szezon után, amit a Manchester Unitedben töltött, egy picit csalóka lehet. Bár nagyot robbantott és a legtöbb szint ő viszi a MU játékába, Alaba és Oscar is sikeresebbek és tapasztaltabbak, mint ő.

7. Isco:

A Real Madrid játékosa, a korábbi Málaga nevelés, 21 évesen már a futball egyik uralkodó-csapatánál mozgatja a játékot. Az év elején remekül ment neki, azonban a Real új formációja nem fekszik neki és kikerült a kezdőből. A 84 OVR pont hasonlóan érdekes, mint Oscar esetében: fiatal, nem sokat volt még a futball nagyjai közt, de a képességei alapján megérdemelheti.

6. Jack Wilshere:

22 éves, de már vezéregyéniség. Az Arsenal 10-esét csak a sérülései hátráltatják abban, hogy már most az angol futball legnagyobb titánjai közt emlegessük. Ideje még van, hogy ezt a jóslatot beteljesitse, a 84 OVR pont pedig teljesen jogos.

5. Mario Götze:

85 OVR pont. A listának ez a fele kezd érdekessé válni, hiszen Götzének sem volt több ideje, mint Oscarnak, vagy Isconak, hogy nagyot villantson, viszont a dortmundi nevelés és Kagawa pótlása indokolttá tették azt, hogy Götze miért kapott ennyi pontot. A Bayernben egy egészen más szerepkörben játszik, hiszen Guardiola „Messiként” számit rá, igy egy picit most megtorpant. A FIFA-sorozatban látványos a fejlődése, kb 2-3 szezon alatt eléri a 90-es OVR pontot, ami a jövőben teljesen reálissá válhat.

4. Paul Pogba:

A francia futball 20 éves üstököse megosztja a futball világát. Az olasz bajnokságot már közel sem tartják annyira erősnek, hogy azzal felmérhető legyen Pogba valódi ereje. A PSG megpróbálta átcsábitani hazájába, azonban az a váltás továbbra sem döntött volna az előző kérdésben. A MU-nál bevallották, hibáztak, amikor elengedték a 20 évesen már 81 OVR ponttal bíró Pogbát.

3. Thibaut Courtois:

A belga kapus 21 éves és 85 OVR pontja van. A Chelsea játékosa már második idényét kezdi a spanyol listavezető Atléticó Madridnál, ahol nagyon szeretnék, hogy a belga hálóőr hosszabb távon is a hálójukat védje. Klasszis kapus válhat belőle, akár a legendák közt is emlegethetjük és ez a játék szerkesztőinek sem kerülte el a figyelmét: az elmúlt 3 évben legalább 10 OVR pontot ugrott az értékelése.

2. Neymar:

A Barcelona (jelenleg) sérült támadója 84 OVR pontot számlál. Összehasonlítva Oscarral, ez egy picit érdekes. Neymar sokkal nagyobb hírveréssel érkezett az öreg kontinensre, mint Oscar, a játék készítői mégis az egy évvel idősebb Chelsea-játékosnak adtak +1 pontot. Az a plusz év tapasztalat, amit Oscar Angliában töltött jelentheti az előnyt, de a brazilok örülhetnek, hogy ilyen fiatal és sikeréhes játékosaik vannak.

1 Eden Hazard:

23 évesen, 90 OVR ponttal ő vezeti a rangsort. Tapasztalata, valamint az, hogy korábban a Lilleből bajnokot csinált alátámasztják, mind a pontokat, mind azt, hogy ő ül a trónon. A Chelsea és a belga válogatott vezéregyénisége, aki José Mourinho szerint a jövőbeli Aranylabdák várományosa (és a legutóbbi K.O.mmentátor rovatban egy csodálatos gólpasszt hozott össze).

Akik (még) hiányoznak :

Jesé Rodriguez: Adnan Januzajhoz hasonlóan ő is egy nagy csapat fiatal titánja, aki még keresgéli a vezető szerepet a csapatban. Ronaldo és Bale mellett ez nem lesz egyszerű.
Romelu Lukaku: A 20 éves belga az Everton gólvágójaként nagyszerű szezont fut, de sérülése és az utóbbi hónap góltalansága egy kicsit megtörte az ő megítélését.
Matija Nastasic: A Machester City védője 20 éves, és, ha nem kellene a sérülésekkel küzdenie, akkor egyértelmű alapembere lenne a City védelmének.
Rémy Cabella: A Montpellier fiatal irányitója sok csapat érdeklődését felkeltette, a januári időszakban azonban maradt a montpellerineknél, ami jó teszt is lehet neki: tartja a jó formát, vagy beszürkül?
Adrian Rabiot: a PSG 18 éves játékosa nem a pályán mutatott képességei miatt fogott meg, hanem a FIFA 14-ben mutatott fejlődési rátája miatt. Jóslat EA-s urak?
Alváro Morata: Benzemától sokkal jobban szeretik a Real drukkerek, azonban fiatalsága és a kellő tapasztalat hiánya még megakadályozta abban, hogy Raúli magasságokba emelkedjen. Talán a jövőben?