Launch Party: Drámai végjáték

Óriási tömeg várakozott az áramszünet által sötétségbe boruló Mamut bevásárlóközpontban a bajnokság kezdetére, boldog boldogtalan, újonc és vérprofi egyaránt versenybe szállt a hatalmas nyereményekért! Amikor ismét fényben pompázott az áruház mindenki szaladt, hogy elsőként jusson a regisztrációs pulthoz, ahol összesen 232 játékos jelezte indulási szándékát.

 

A műsorvezető ezúttal is az ózdi fenegyerek, Majka volt, aki ismét bizonyította, hogy érdemes tartani tőle a FIFA gyepszőnyegén. A bajnokság a megszokott rendszerben zajlott, 4 fős csoportokra osztották a mezőnyt, melyekből a csoportelsők, valamint a legjobb 6 második helyezett jutott tovább a 64 közé. A semleges szurkolók legnagyobb örömére, ám a két illető bánatára már a csoportkörben rangadó szemtanúi lehettünk, amikor is a többek között a FIFA 06-al az FIWC európai nagydöntőjében, Londonban is a fináléig jutó mokosg a néhány évvel ezelőtti magyar FIWC selejtező győztes UVB-vel csapott össze. A rutin és az évek ezúttal kevés volt mokosg győzelméhez és továbbjutásához. A tavalyi év FIWC diadala, valamint az első FIFA Klub megnyerése után joggal vártuk Csokit is az élmezőnybe, de ezúttal neki sem sikerült a továbbjutás a csoportkörből. Az egyenes kieséses szakaszban szinte minden mérkőzés háromesélyes volt, sorra követték egymást a jobbnál jobb csaták és az izgalmas büntetőpárbajok.

 

fifa12

 

A szokásos platformok szerinti játékos-, illetve szurkolótábor igazán hangulatossá tette az egyébként teljesen sportszerű küzdelmeket. Régen látott Redwing féle menetelésnek köszönhetően a számítógépes játékosok hosszú idő után visszatértek a csúcsra, ami az efféle nagyszabású versenyeket illeti. A másik ágon a legutóbbi FIFA Klub győztese, Gogetinho jutott a fináléba. Így a publikum az egymással amúgy is nagy presztízsharcban álló két platform legjobbjának igazán parázs hangulatú mérkőzését élvezhette a döntő keretein belül. Az összecsapást Redwing kezdte jobban, hamar kétgólos előnyre tett szert, de végül ez sem volt elég. A 90. percben egyenlítő Gogetinho lélektani fölényben várhatta a tizenegyesrúgásokat. A büntetőpárbajban amúgy is híresen peches Redwing ezúttal sem tudta megtörni a rajta ülő átkot, Gogetinho diadalmaskodott felette és ezzel talán eddigi legnagyobb sikerét elérve megnyerte a Saturn FIFA 12 Launch partyt.

 

!KÉPEK HAMAROSAN MIUTÁN MEGKAPTUK ŐKET!

 

Végeredmény:

1. Gogetinho – nyereménye: Xbox 360 + Kicect + FIFA 12

2. Redwing – nyereménye: Xbox360 + FIFA 12

3. Pepe – nyereménye: FIFA 12

4. Habi – nyereménye: Pöttyös Túró Rudi