K.O.mmentátor rovat |FUT XI | Afrika legjobbjai

A Kommentátor rovaton belül ezúttal indul egy “nem videós” rész is. Úgy döntöttem, hogy ez a része az oldalnak funkcionálhat egyfajta blogként is, amibe tippeket-trükköket (á la Cristijan), vagy egyéb dolgokat tölthetnék fel nektek. Ilyen lesz például a “speciális 11-ek” rész, ahol összegyűjtök nektek különböző tematika szerinti csapatokat. 

Az első ilyen az afrikai játékosokból álló tizenegy lesz. A “chemistry” és az összesített érték ezúttal részletkérdés volt, hiszen egy “szűkebb” kínálatból kellett merítenem. Azt hiszem, ennek ellenére is sikerült összehozni valami érdekeset.

KAPUS: Enyeama (Lille) 
Kevés kiemelkedő afrikai kapus került be a futballvilág krémjébe és közülük is kiemelkedik a Lille bravúr-kapusa. Ugyan benne van a hiba és talán a világ TOP10 kapusai közé nem kerülne be, szerintem Enyeama egy jó munkásember ezen a poszton.

VÉDELEM: Baba (Chelsea) – Benatia (Bayern München) – Abdenour (Valencia) – Aurier (PSG):
Talán a jobbhátvédet, Auriert leszámítva, mindegyik posztra lenne még emberünk. A balhátvéd esetében az előző szezon formája és a Chelsea-s igazolás húzta fel az értékeket, bár nem tagadhatjuk Rahman Baba egy remek balhátvéd lehet egy pörgős focit játszó  FUT-csapatban. Középre két maghreb játékos került, akikkel a Galatasaray-os Chedjou volt még versenyben. Véleményem szerint ez a páros kellőképp masszív, jól mozog a beadásoknál és csatár legyen a talpán, aki egy-az-egyben nekik mer hajtani. 

KÖZÉPPÁLYA: Yaya Touré (Manchester City) – Wanyama (Southampton) – Bolasie (Crystal Palace)
A masszív középső védők elő még masszívabb figurákat pakoltam, akik nincsenek híján a kreativitásnak sem. Wanyama egy nagyon komoly szűrő játékos, aki kihagyhatatlan a Soton keretéből. Yaya Touré csapatba kerülését illetően szerintem nincsenek kérdések, szerintem Barcelonában még mindig bánják, hogy anno elengedték. Kreatív, pontrúgásoknál kész életveszély és még a védekezésben is be tud ugrani. Utóbbi nem feltétlen mondható el Bolasieról, aki inkább a játékunk fazonírozója lesz. Gyors, remekül cselez és a passzmutatói sem rosszak. A CAM-InForm változata miatt kerülhetett be a középpálya ezen részére. 

CSATÁROK: Mané (Southampton) – Aubameyand (Borrusia Dortmund) – Mahrez (Leicester City)
Gyorsaság, kapu előtti magabiztosság és komoly munkabírás. Ez jellemző mind a két Angliában játszó szélsőre, illetve a Bundesligás Dortmund csatárára. Remek hármas, akiknek jó csere lehet a Brahimi-Aboubacar duó. 

Ti mit gondoltok, kipróbálnátok ezt a tizenegyet? Legközelebb az élő legendákkal érkezem! 

Amennyiben van ötletetek, hogy milyen csapatot néznétek meg, írjátok meg kommentben! 

Afrika_FUT