Interjú – Sebastian Enrique

A francia jeuxcapt.com-nak sikerült egy interjút összehozni Sebastian Enriquével, a FIFA 16 egyik producerével, amiben többször hangzik el a „majd meglátjátok” és a „még nem árulhatok el róla sok mindent”, mint en bloc az E3 nagyjából összes prezentációja alatt.

Tűkön ülünk az újabb infókért és a jó Sebastian interjúja csak csigázta a kedvünket a FIFA 16-al kapcsolatban. A beszélgetés első fele főleg a hölgyeket illette.

Meg kellett értenünk, hogy a hölgyek hogy játsszák ezt a játékot. Kevesebb a testi kontaktus, mások a lövési és cselezési képességeik…

A szavaiból egyértelmű, hogy a női játékosokkal egész más lesz majd a játék. Sokkal jobban kell építkezni az okos, precíziós játékra, sem mint a korai Stoke-féle erőfocira.

Ezután jön az újságírók rákfenéje, amikor az alany három kérdésre is azt feleli: majd meglátjátok! Szóba kerültek az új stadionok, csapatok és ligák, valamint az Ultimate Team és a Karrier mód is. Szegény francia kolléga próbált valami infót kicsikarni, de a „majd egy pár hónapon belül kiderül” szinonimáin kívül neki sem sikerült többet kicsikarni Enriquéből.

Válaszol még kritikákra, a játék tempóját illetően („Azok tudnak gyorsabban játszani, akiknek gyorsabb játékosaik vannak”), illetve a kapusokról is leveszi a keresztvizet, mondván, a korábbi játékokhoz képest előrelépés volt a legutóbbi játék és ezt próbálják majd tovább tökéletesíteni a 16-osban. Amúgy is, az „élő” kapusok is hibáznak.  A sporikkal kapcsolatos problémákra is kitérnek (igen, a jeuxcapt-os srácok nem féltek a merészebb kérdéseket is feltenni), ahol Enrique egy finom

Az a célunk, hogy tökéletesebbek legyenek

kijelentéssel zár.

FIFA-15-interview-664x374

Visszaugrunk még a végén a hölgyekre: Ez a legnagyobb újdonság a játékban? Mire Enrique azt válaszolja, hogy NEM. A gameplayen véghezvitt változtatások (mint az, hogy a játékos megfelelően kézben tudja tartani az egész csapatának irányitását, akár védekezik, akár támad) sokkal komolyabb szerepet kaptak a fejlesztés során, így ennek a kettőse fogja igazán a hátán vinni a FIFA-t, illetve a legnépszerűbb módok, azaz a Menedzser és az UT, amik szintén változáson mennek át.

Rátérünk még egy égető kérdésre a női csapatokkal kapcsolatban: lesznek-e csajok a prev-gen gépeken? Nos, kedves Xbox360 és PS3 tulajok, megnyugodhattok, a válasz igen.

Sebastien Enrique aztán arra biztat, hogy kövessük a hireket (pl. itt az EuroFIFA-n) és amint lesz demo, próbáljuk ki. Igy fogunk tenni Seb… igy…