Interjú Alex Oxlade-Chamberlainnel

Néhány nappal ezelőtt napvilágott látott a Nagy-Britanniában polcokra kerülő FIFA 13 dobozképe, melyen a mindössze 19 esztendős Alex Oxlade-Chamberlain is szerepel. A Mirror brit napilap weboldalán bukkantunk rá egy vele készült interjúra.

Játszottál mostanában a játékkal?

AOC: Mostanában nem volt lehetőségem online lenni. Az internetem nincs a legjobb formában. Legtöbbet viszont az Európa Bajnokság alatt játszottunk.

Ki játszik a legjobban a játékkal?

AOC: Mondanám, hogy én, de inkább őszinte leszek. Valószínűleg Wazzára (Wayne Rooney) vagy Danny Welbeckre tenném le a voksom, de én is ott vagyok valahol a topban.

Na és az Arsenal játékosok közül?

AOC: Mindenképpen ott vagyok a legjobbak a között, de Jack is elég jó. Természetesen a fiatalabb játékosok játszanak, az öregebbek csak akkor tudják rátenni a kezüket, amikor mi nem vagyunk ott.

Mennyire hízelgó a borítón lenni?

AOC: Őrület, számomra legalábbis. Nyilvánvaló, hogy minden fiatal srác játszik a FIFA-val, még akkor is, ha nem egy nagy foci rajongó, egy bizonyos ponton az életben mindenki kipróbálja. Évről évre látod a kíváló játékosokat a borítokon, és egy ilyen játék és a futball számára is majdhogynem szimbolummá válnak. Azt hiszem nem számít, hogy éppen Zidane-t látod a borítón, vagy akár Messit, Ronaldot, örökre beleívódik az emlékezetedbe. Tehát egyike lenni ezeknek a játékosoknak, akik a dobozképen szerepelnek, egy hatalmas megtiszteltetés számomra, amire nagyon büszke vagyok.

Amikor játszol, a játékban milyen posztra teszed magad?

AOC: Mindig előre teszem magam! Vagy a lövő mögé. Csak hogy minél több gólt tudjak lőni, vagy legalábbis megpróbáljam. Természetesen ahogy láthattad, sokkal többet játszottam a középpályán az előszezonban és azt hiszem jó, hogy ott lehetek és egyre több tapasztalatot szerzek. Ha be tudom bizonyítani, hogy jól helyt tudok állni abban a pozicízóban is, az sokat segítené a karrieremet az Arsenalnál. Persze rengeteg jó játékos van minden poszton a csapatban. Tehát ha képes vagyok több helyen is játszani, az nagyban meg fogja könnyíteni a dolgom.

Az interjúban mesélt még az Arsenalban betöltött szerepéről és az Ágyúsok rajongói számára sok érdekességről, ide kattintva elolvashatjátok.

Forrás: mirror.co.uk