Interjú a győztesekkel!

Az utóbbi idők egyik legszínvonalasabb online versenyén vagyunk túl, melyet az izgalom mellett végig a profizmus jellemzett. A játékosok utolsó ízben mérhették össze erejüket a FIFA 12 virtuális gyepszőnyegén, mindkét fronton madridista siker született. A diadal kapcsán a győztesekkel beszélgettünk.

Nyerj FIFA 13-at! PC:
1. Mokos Gábor
2. Zelei Péter
3. Csiklya Csaba és Petróczi Donát

EF: Ismét bajnokként köszönthetlek, milyen érzés közel 10 év után még mindig a képernyő előtt kergetni a labdát, mi motivál még egy veterán játékost?

Mokos Gábor: Az évek múlnak de az érzés megmarad! Aki foci mániás mindig is elképzelte, hogy egyszer ő irányítson egy csapatot, vagy kipróbálja milyen érzés a “sztárok” bőrébe bújni, még ha virtuálisan is. Ugye ez az évek során a FIFA fejlődésével egyre jobban sikerül is az embernek, hiszen már olyan grafikai motorral futnak az idei FIFA-k, hogy szinte már érezzük a fű illatát. Minden évben ugyanolyan lelkesedéssel várom az újabb kiadást, hisz szinte mindig tudnak újítani és meglepni az embert. Ami motivál? Egy Real Madridot például mi motivál 9 BEK/BL serleg után! Még több cím és kupa, elismerés, na és persze a játék élménye!

EF: Trófeákból már szép kis gyűjteményed van, éppen ezért öröm számunkra, hogy ilyen “kis versenyeken” is tiszteletedet teszed. Mennyit jelent neked ez a győzelem?

Mokos Gábor: Mivel az utóbbi években mint azt mindenki észrevette, a konzolos versenyek kerültek előtérbe a PC-s rendezvények/versenyek kárára, ezért is örülök minden ilyen megmérettetésnek, amit PC-re rendeznek. Már több éve számítógépen játszom, ezért is örülök, hogy az EuroFIFA csapata gondol ránk is és nem csak a konzolosokra! Én szívesen indulok bármilyen versenyen amit megrendeztek, nekem minden verseny egy kihívás, nem teszek különbséget köztük, mindig a legjobb formámat adom. Nagyon örülök ennek a FIFA 13-nak is, hisz nem kell megvennem, mégegyszer köszi nektek!

EF: Nagy öröm számunkra is, hogy játékoddal emeled bajnokságaink színvonalát. Kívánom neked, hogy ebben a szezonban is a Real Madriddal érhess el a korábbiakhoz hasonló sikereket! 🙂

Mokos Gábor: Én köszönöm nektek, hogy ismét felélénkítitek az online FIFA társadalmat, sok tehetséges és nagy jövő előtt álló új játékossal ismerkedtem meg az új közösség által amit kialakítottatok! Csak így tovább! Sziasztok!

Nyerj FIFA 13-at! PlayStation 3:
1. Gombkötő Ferenc
2. Kókai Márton
3. Petróczi Donát és Csiklya Csaba

EF: Köszöntelek mint újdonsült bajnok, ugye jól tudom, hogy első kupagyőzelmedet arattad?

Gombkötő Ferenc: Én is köszöntelek téged és az Olvasókat egyaránt. Igen, most sikerült először megnyernem egy ilyen versenyt. Ez a mostani volt a harmadik döntő, amin részt vettem és rendkívül boldog vagyok, hogy végre sikerült nyernem.

EF: Szép kezdet ez a FIFA 12 búcsúján, mit gondolsz a jövőben is meghatározó játékosa tudsz maradni a FIFA világ elitjének?

Gombkötő Ferenc: Hát először is ezt a megfogalmazást kicsit erősnek érzem jelen pillanatban, azért közel se vagyok még olyan szinten, mint Magyarországon a legjobbak. Ahhoz, hogy valaki a legjobbak közé tartozzon, meghatározó játékos legyen hazánkban, véleményem szerint az offline versenyeken kell maradandót nyújtania és én egy ilyenen se vettem még részt, de mindenképpen el szeretnék majd egyre menni. Természetesen egyszer szeretnék tényleg meghatározó játékos lenni a magyar Fifások között, de ahhoz még nagyon sokat le kell tennem arra a bizonyos asztalra.

EF: Szerénykedést félretéve, nem akárkiket ejtettél ki a bajnokság során, tisztában vagy azzal, hogy mekkora nevekkel álltál szemben?

Gombkötő Ferenc: Igen, teljesen tisztában voltam ezzel, ezért még jobban megbecsülöm ezt a győzelmet. Őszintén szólva rendkívül nehéz volt az összes mérkőzésem. Rengeteget készültem minden egyes meccsem előtt, hogy a maximumot tudjam kihozni magamból és szerencsére a sok gyakorlás meghozta a gyümölcsét.

EF: Eddig valóban csak online ismerhettünk meg, de már így is sikerült kitűnnöd a mezőnyből. Szeretettel várunk azonban offline rendezvényeinkre is és a gratuláció mellett további sikereket kívánunk!

Gombkötő Ferenc: Köszönöm szépen, majd próbálok megjelenni az elkövetkező offline versenyeken és köszönöm a lehetőséget.