Ignite: Éld át a meccset!

A lüktetés, amit a játékosok a pályán éreznek, már-már leírhatatlan érzés. Egy audio-vizuális élmény, amit a tv-társaságok már egyre nagyobb sikerrel tudnak átadni a profibb hang, a kamerakezelés és a HD adta lehetőségek által. Manapság egy meccs a televízióban, hasonló (hangsúly a hasonlón) élménnyel kecsegtet, mint a lelátó. Képes erre egy játék? Az Ignite-motorral, úgy tűnik, igen!

Az EA Sports stábja nem aprózza el a dolgokat, már ami a legújabb generáció fejlesztését illeti. Nem csak a futball technikai részét nézik, valamint az Ultimate Team-et fejesztgetik, hanem a játék atmoszférája is új magaslatokba emelkedik.

Az új engine hatására a pálya megelevenedik, hiszen a játékosokon kívül, már maga a stadion is mozgásban lesz. A közönség végre megkaphatja azt a szerepet a FIFA-ban is, mint amit a valóságban már birtokol: a Tizenkettedik játékosét. A szurkolói hangok és performance-ok mellé az edzők, sőt a melegítő játékosok és labdaszedők is plusz szerepet kapnak. A cserék tényleg melegítenek majd, az edző nem csak ácsorog, sőt a labdaszedő fiú, tényleg labdát fog majd nekünk szedni, ezzel is folyékonyabbá téve a játékmenetet.

A stadion mellett a játék in-game videói is megváltoznak, hiszen a FIFA 14-be bekerül egy új „In-Game Director”, ami sokkal látványosabb visszajátszásokat, illetve meccs közbeni közeliket ígér, hogy a cikk elején említett „TV-feeling” is meglegyen.