Holnap kezdődik az FIWC!

Holnap angol idő szerint reggel 9 órakor elstartol a FIFA játékosok legnagyobb megmérettetése, a FIFA Interactive World Cup, közismert nevén az FIWC.
fiwc20122011. december 1-én megkezdődik a versengés az év legjobb interaktív FIFA játékosa címért és a velejáró 20.000 amerikai dollárért, valamint egy meghívóért az Arnylabda Gálára, ahol átveheti a díjat.

A Nagydöntőben 24 játékos vehet részt, ez úgy alakul ki, hogy a tavalyi győztes alanyi jogon lehetőséget kap, hogy megvédje a címét. A fennmaradó helyekből tizenkettőt elvisz az Online Selejtezők első két helyezettje, tizenegyet pedig az Offline Selejtezők győztesei.

A PS3 tulajdonosoknak 6 lehetőségük lesz, hogy kvalifikálják magukat a Nagydöntőbe, ehhez nem kell mást tenniük, mint online játszani és sok-sok pontot gyűjteni. A holnapi naptól kezdődően minden hónapban lesz egy-egy Online Selejtező egészen májusig.

Érdekes módon idén nem voltak tekintettel az Online Selejtezők kiírásakor a Karácsonyra és az első kör egészen december 31-ig tart, majd a második kör január 5-én kezdődik és tart 25-ig. Innentől viszont minden hónapban elsején indul és 25-én fejeződik be egy-egy kör, kivéve az utolsó májusit, amikor 18-ig van lehetőségetek a lehető legtöbb pontot begyűjteni.

A szabályzat még mindig nem került fel az FIWC hivatalos oldalára, amint ez megtörténik és tudunk a fordításra időt szakítani, magyar nyelven is elérhető lesz.

Az Online Selejtezők időbeosztását az alábbi táblázat tartalmazza:

Selejtező Kezdés Vége
1. kör december 1. december 31.
2. kör január 5. január 25.
3. kör február 1. február 25.
4. kör március 1. március 25.
5. kör április 1. április 25.
6. kör május 1. május 18.