GamesCom: FIFA 15 Előzetes

Sikeresen zárult az idei Electronic Arts által szervezett sajtókonferencia a kölni Koelnmesse kiállító csarnokban. A kiadó húzó címei közé tartozó FIFA 15 sem maradhatott ki a bemutatott az idei év utolsó negyedévében megjelenő játékok listájáról. Az EA SPORTS FIFA 15 producereként és a modern idők FIFA játékai atyja képében David Rutter beszélt minden idők legélethűbb labdarúgó videójátékáról. 

 

Rövid promóciós bejátszás után egy remekbe szabott összefoglalót hallhattunk, melyből megerősítést nyertek a már eddig kiszivárogtatott információk is. Az utóbbi időszakban több lelkes rajongó, aktív sportoló és a szakma által elismert személyiség tesztelhette a FIFA 15 demó verzióját. A fejlesztők árgus szemekkel követték a játékosok reakcióit az oly sokat emlegetett játékmenet és valósághű megjelenés kapcsán. A fogadtatás mondhatni a lehető legjobbra sikerült. 

DavidRutter_GamesCom

Minden kétséget kizáróan ez lesz minden idők legjobb FIFA játéka. Idén érezni fogod a játékot! 

David Rutter, EA SPORTS Press Conference 2014

Új Ligák

Idén kommunikációs problémák miatt a Brazil első osztály nem kap helyet a korongon, cserébe a váró lista sereghajtói közül a Török bajnokságban gyönyörködhetünk majd. Ezzel nagyjából marad a 31 darab játszható divízió a játékban. A spekulációk ellenére további bővítés illetve egyéb változások az adatbázissal kapcsolatban nem várhatóak a FIFA 15 megjelenéséig.

Real World

A Match Day funkció hatalmas sikert aratott az elkötelezett rajongók körében. A játékosok több százezer mérkőzést játszottak újra virtuálisan és változtatták meg a történelem menetét a játékban. Erre való tekintettel további funkcióval bővül ez a funkció is. Szeptembertől a goal.com beszámolóin keresztül tájékozódhatnak a szurkolók a valós labdarúgás eseményeiről és az általunk támogatott klubcsapatot érintő hírekről. Valószínűleg nem ez lesz továbbra sem az elsődleges hír-forrás, ennek ellenére nagyon jó atmoszférát teremt a FIFA 15 -nek.

fifa-15-match-day-live-front

Kapus Inteligencia

Minden évben a FIFA más aspektusára koncentrálnak a fejlesztők. Idén a vizuális megjelenítés mellett a kapusok kerültek rivalda fénybe. Több mint 50 új mozdulat és animáció került rögzítésre az kanadai stúdióban. A hajmeresztő vetődéseket és hárítási technikákat pedig Tom Howard az Egyesült Államok 35 éves válogatott hálóőre mutatta be. Ezek a feltupírozott hálóőrök pedig mostantól a másodperc tört része alatt döntenek majd egy esetleges irányváltoztatáson illetve sokkal élethűbben hibáznak majd a tizenhatoson belül. 

FIFA15GoalKeeper_Motion

Egyebek

A kiemelten kívül idén is visszatérnek az exkluzív tartalmak, mint az Ultimate Team szerelmeseinek kedvelt csomagja a FIFA Legends. Természetesen továbbra is Microsoft Xbox platformokra. Az angol első osztály technológiai partnereként idén a számítógépes gólbíró is helyet kap a játékban illetve a közvetítések jellege szinte azonos lesz a TV-ben látottakkal. Menürendszer szempontjából marad a csempés felépítés és az Ignite sárga-fekete színvilága. Egy apró képkocka erejéig még a valósághű meztépésben is gyönyörködhettünk a prezentáció közben bejátszott jelenetek kavalkádjában.

No Goal

Demo? Megjelenés?

A Kölnben tartózkodó sajtósok már ezekben a pillanatokban is kiprbálhatják a FIFA 15 demo verzióját, ami a hónap végén lesz várható PlayStation 4 és Xbox One konzolokra, valamint PC-re. Az előző generációs platformokról nem esett szó a beszámoló során.

A FIFA 15 szeptember 25 -én jelenik meg Európában.

fifa15_release