GameFace Beta

Az EA SPORTS GameFace alkalmazás az egyik legújabb fejlesztése a kiadónak, ami lehetővé teszi a játékosok számára saját önarcképük háromdimenziós másának elkészítését. Ezt természetesen többféle képpen is megtehetik a vállalkozószellemű érdeklődők. Az alkalmazás használatához regisztrálni kell az Electronic Arts weboldalára.

Az eljárás igen egyszerű. Miután sikeresen létrehoztuk profilunkat az easports.com weboldalon, lehetőségünk nyílik elkészíteni saját háromdimenziós avatarunkat a GameFace elnevezésű alkalmazás segítségével. Az itt létrehozott képmásunk beépül a profilunkba, így bármely internetes hozzáférést igénylő és EA SPORTS fiókunkkal komunikáló alkalmazásban megjelenik az itt elkészített hasonmásunk. Hab a tortán, hogy amennyiben a FIFA 11 konzolos verziójának birtokában vagyunk, a játék szinkronizálja avatarunkat a Virtális Profi játékmóddal. Így tehát saját magunkat irányítva szerezhetjük meg a bajnoki címet a játékban. Fontos! A 3D-s GameFace avatart jelenleg csak a FIFA 11 konzolos verzója támogatja. Minden más játékban, alkalmazásban a két dimenziós avatar jelenik meg.

gameface

Ahhoz, hogy minél élethűbb hasonmást hozzunk létre magunknak, felkell töltetünk minimum 4 darab fényképet ami különböző irányból ábrázolja a fejünket. Ezután a böngészóbe épülő alkalmazás bonyolult matematikai műveletek sorozata után kiszámítja fejünk becsült formáját és a fényképek alapján ráilleszti arcunk textúráját a modellre. Ezt a későbbiekben testre is szabhatjuk és minden apró részletet saját magunk is beállíthatunk. Persze nem kötelező fényképet feltölteni a sikerhez, a szerkesztőprogram lehetősséget nyújt egyedi háromdimenziós modellek elkészítésére, melyek nem feltétlenül minket ábrázolnak majd.
Az alkalmazás ugyan böngészönkön keresztül érhető el, azonban a különböző számítási feladatokhoz számítógépünk processzorát veszi használatba. Ezért egy közepes gépinye van a kicsikének. Akinek az előírtnál gyengébb masinája van, nem ajánlott a program futtatása mert az károkat okozhat az operációsrendszerben.

 

Rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer: Windows XP/VITSA/7
  • Flash: Web plugin 9+
  • Böngésző: Firefox 2+, Internet Explorer 7+
  • Processzor: 2Ghz+RAM: 2GB+
  • Videókártya: Sahder 2.0 vagy annál jobb, Open GL kompatibilitás
  •  Videókártya memória: 128 MB vagy több