FIWC11: Zene füleidnek

Minden évben egy külön csapat ül össze annak érdekében, hogy összeállítsák a lehető legsportszerűbb szabályzatot. Ebből a nagyközönség valójában csak annyit vesz észre, hogy az aláírandó papírok hosszabak vagy éppen rövidebbek lettek. Azonban mint minden sporteseményen itt is az élet szüli az egyes szabályok betarthatóságát.

 

 

A német Manuel Waibelnek speckó trükkjei is vannak, hogyan koncentráljon jobban meccsei közben a FIWC11 Nagydöntőjében – csak felteszi a fülest és már megy is a kedvenc száma. Manuel, aki a berlini élő selejtezőn diadalmaskodott május 7.-én, azt mondta, hogy a zene kikapcsolja őt, lehetővé teszi, hogy minden külső zajt kizárjon környezetéből és csak a játékra koncentráljon.

 

„Mindig ugyanazt a számot hallgatom, Church by T-Pain, ez segít koncentrálni. Míg a többiek szeretnek ordibálni és sokat mozgolódni miközben játszanak, én inkább hallgatom a zenét és relaxálok.”

1449628_FULL-LND4

 

 

Manuel, aki Vogtsburgból barátnőjével Sara-val utazott Los Angelesbe, az első nap egy kicsit lepihent, hogy felkészülhessen az utolsó két csoportmeccsére.

 

„Nagyon izgatottnak érzem magam, hogy itt lehetek Los Angelesben, a lehetőség miatt, hogy végigtekinthetem az E3 kongresszust és rengeteg lenyűgöző programon vehetek részt. Már csak az utolsó csoportmeccseimet kell megnyernem és remélhetőleg eljutok akár a dobogókig is.” 

 

nyilatkozta Manuel Waibel a németek üdvöskéje, majd a csoportban hamar búcsúzott.

 

 

Talán sokan hallottak azonban Chris Bullard 2005-ös FIWC bajnok felháborodásáról, aki joggal akadt ki, hiszen a szabályzat tiltja a FIWC eseményein bármilyen fejhallgató használatát és őt is hasonló okok miatt zárták ki a FIWC08-as angol selejtezőjének döntőjéből. Úgy látszik idén nem olvasták el a szabályokat, hiszen jobb dolguk is volt annál.