FIWC11: Interjú a győztessel

Nemsokkal hazatérése után az Interaktív Világbajnokság idei győztesével beszélgettünk. Aki már hagyománba illően részt vesz majd a FIFA Aranylabda-Gláján és elmondása szerint jelen lesz az FC Porto összes mérkőzésén is. Hogy mi minden mással tölti majd idejét a föld legjobb FIFA játékosa kiderül a továbbiakban.

 

 

sss

EuroFIFA: Üdvözöllek Francisco! Elsősorban szeretnék gratulálni a hihetetlen teljesítményedért amit a FIFA Interaktív Világkupán nyújtottál a Los Angelesi Nagydöntőben.Fogadd elismerésünket a magyar FIFA közösségtől!

 

Francisco Cruz: Nagyon szépen köszönöm!

 

 

EuroFIFA: Hogy érzed magad most? Gondolom már ezerszer elképzelted azt a pillanatot amikor megnyered a döntőt. Milyen érzések kavarogtak benned, amikor megszólalt a FIFA Interaktív Világkupa 2011 utolsó sípszava?

 

Francisco Cruz: Nagyon jól érzem magam hiszen valami fantasztikus dolgot sikerült elérnem és  az sem semmi, hogy ott lehetek majd a FIFA Aranylabda-Gálán, hehe … Abban a pillanatban amikor megnyertem a FIWC-t először el sem tudtam hinni, hogy mekkora dolgot vittem véghez.

 

 

EuroFIFA: Mik a terveid a jövőre nézve? Mit szeretnél csinálni a 20,000$-os nyereménnyel?

 

Francisco Cruz: Először is elmegyek valahova nyaralni Portugáliában, majd veszek egy bérletet, hogy az FC Porto összes meccsét megnézhessem a stadionban. A többi részét pedig valószínűleg félre teszem.

 

 

EuroFIFA: Volt magyar résztvevő is a lengyel élő selejtezőn amit végül neked sikerült megnyerned. Ahogy hallottam valami elképesztően jól játszottál. Mennyit gyakoroltál a selejtező előtt?

 

Francisco Cruz: …ahhoz, hogy Lengyelországban nyerni tudjak, a világ legjobb játékosaival gyakoroltam online. Kb. heti 6 órát játszottam.

 

 

EuroFIFA: Szép munka volt, gratulálok! Melyik meccset találtad a legnehezebbnek a Nagydöntőben és szerinted ki érdemelte volna meg utánad a legjobban, hogy a világ legjobb FIFA virtuális focistájának hívják 2011-ben?

 

Francisco Cruz: A Nagydöntő legnehezebb meccse az elő-döntő volt az ausztrál Mark Azzi ellen mert nagyon ideges voltam végig a meccs során. A meccs hasonlóan kemény volt, de nagyon ideges voltam mert a FIWC09-es felvonásában Ruben Zerecero ellen pont az elő-döntőben búcsúztam és nem akartam, hogy ez újra megtörténjen.
Véleményem szerint, aki ugyancsak megérdemelte volna, hogy megnyerje a FIWC11-et, az angol Adam Winster volt hiszen második lett a „halálcsoportban” (B Csoport) és a címvédő Nenad Stojkovicot is búcsúztatta. Szerencsétlenségére kikapott Munoztól, de briliáns volt, ahogy játszott.

 

 

EuroFIFA: Mit gondolsz az új FIFA 12-től amit a döntő alatt tesztelhettetek a rengeteg más szabad programmal együtt? Meg tudod vele majd védeni a címedet?

 

Francisco Cruz: Nem játszottam a FIFA 12-vel mert az elő-döntő előtt 1 órával próbálhattam volna ki, és inkább kihagytam, de meglestem pár meccset. Nehezebbnek tűnik a játék mint a FIFA 11-el és a többiek is azt mondták nekem, hogy nagyon nehéz és más a védekezés az eddigiekhez képest. Könnyebb cselezni és a védelem több területet hagy nyitva, így több gól is esik meccsenként. Szerintem akárki eljuthat a döntőbe és akár nyerhet is. Az egyetlen különbség köztem és a többi játékos között, hogy rajtam sokkal nagyobb lesz a nyomás, hiszen én leszek a címvédő, de a játékra fogok koncentrálni és élvezni fogom a címemmel járó terheket.

 

 

EuroFIFA: Köszönöm szépen Francisco, hogy válaszoltál a kérdéseimre, nagyon hálás vagyok, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat a FIWC 2011 Nagydöntőjéről. Befejezésképp kérlek adj néhány jó tanácsot a feltörekvő magyar FIFA tehetségeknek aki hasonló szintre szeretnének eljutni, mint most neked sikerült!

 

Francisco Cruz: Minden magyarnak azt tanácsolom, hogy gyakoroljon a legjobb játékosok ellen és próbálják meg lemásolni az általános támadó és védelmi taktikájukat is, hiszen én is ezt tettem.

 

 

 

Ezzel az interjúval zárjuk tehát ezt a nagyszerű hetet, melyet az FIWC jegyében töltöttünk el. Reméljük minél többen kedvet kaptatok arra, hogy elinduljatok a következő Interaktív Világbajnokságon. A beszámolókért és a tömérdek mennyiségű információért külön köszönet illeti TaMat kolegánkat. Akitől a tervek szerint a jövőben is olvashattok az Online FIFA világából híreket és érdekes történeteket. Szeretnénk kérni mindenkit aki figyelemmel követte az elmúlt hét eseményeit, hogy a cikkek alatt vagy facebook rajongói oldalunkon írja le pozitív illetve negatív gondolatait ezzel a cikksorozattal kapcsolatban.