FIWC11: A siker útja

A FIWC11 Nagydöntője véget ért és világbajnokot avattunk. A 16 éves Francisco Cruz felülemelkedett a világ 23 legjobb EA SPORTS™ FIFA 11 játékosán, hogy elhódítsa címét. Ma közelebb hozunk téged a virtuális futball legnagyobb eseményéhez – ami június 7-9 között került megrendezésre Los Angelesben – beleértve a legfőbb feszültségforrásokhoz és említésre méltó újoncokhoz.

 

 

Miután a csoportok sorsolása befejeződött, a döntősök átnézték a kialakult csoportokat. Egyhangúan a B csoportot emelték ki mint a legkeményebb csoport, így a „halálcsoport” nevet is kiérdemelte. Itt Javier Munoznak és Adam Winsternek sikerült az első két helyet megkaparintania és továbbjutni a következő fordulóba.
Miközben, az A csoportban, a 2010-es FIWC bajnok Nenad Stojkovic gyorsan bebizonyította miért is lett ő 2010 bajnoka, csoportja élén végzett 5 győzelemmel és csak egy gólt kapott.Az torna első bombameglepetését Tyronne Allen okozta aki csoportmásodikként továbbjutott a negyeddöntőbe. Tyronne az MTV bónuszhely selejtezőjén került ki győztesen és nyerte meg útját a döntőbe. A londoni élt a lehetőségekkel, jobb gólkülönbséggel benyomult a negyeddöntőbe. Francisco Cruz és Wbeimar Forero a C csoportból, a D csoportból Mark Azzi és Ruben Zerecero jutott ki győztesen.

 
Stojkovic a legjobb 8 között búcsúzott

 
Az első negyeddöntőt a 2010-es címvédő Nenad Stojkovic és Adam Winster – az angol élő selejtező győztese – játszották. Winster megtartotta hidegvérét és megérdemelten diadalmaskodott Stojkovic felett, aki addig egy jobban és jobban teljesített és úgy tűnt, hogy akár a címét is megvédheti. A második negyeddöntőben Tyronne FIWC11-es álma véget ért, hiszen Javier Munoz könnyűszerrel búcsúztatta.

 
Egy kemény csoportkör után, 4 győzelemmel és 1 döntetlennel végezve, Francisco Cruz azzal a játékossal nézett szembe, aki a FIWC09-es felvonásának döntőjében az elődöntőben ejtette őt ki, Ruben Zerezeroval. 4-1-re elverte a mexikóit, és elnyerte a „beadások királya” címet is elképesztő fejesgóljairól híresülve .  Az utolsó negyeddöntőben a viszonylag ismeretlen Mark Azzi a kolumbiai Wbeimar Forerot verte. A legtöbben korábban úgy vélték, hogy az ausztrál lehet a fekete bárány amiért a legkönnyebnek vélt selejtezőről jutott be Sydneyben az ausztrál élő selejtezőről.

 

1450382_FULL-LND12
Színes elő-döntő felhozatal

 
Francisco Cruzzal, Mark Azzival, Adam Winsterrel és Javier Munozzal büszkén képviselve Portugáliát, Ausztráliát, Angliát és Kolummbiát, a vegyes nemzetiségű elő-döntősök ismét szembesültek a FIWC soknemzetiségűségével. A nézők tekintete a színpadra szegeződött amikor Francisco Cruz és Mark Azzi megkezdték az első elődöntőt. Vajon meglepetést okoz a fiatal portugál, vagy a majdnem kétszer olyan idős ausztrál tapasztalata lesz a kulcs a győzelemhez? Ebben a nyílt küzdelemben úgy tűnt, hogy Azzi az esélyesebb az áttörésre, de Cruz higgadt tudott maradni és végül egy dráma 2-0-s győzelemmel biztosította helyét a döntőben.
Ha valaki azt hitte, hogy az első elődöntőn az izgalom a tetőfokára hágott, gyorsan rá kellett jöjjön, hogy tévedett a második elődöntő miatt ami Adam Winster és Javier Munoz között zajlott. Lövés lövést követett, hősies mentések és lélegzetvisszafolytó cselek. A nézők majd leestek a székről amikor Munoz egy hihetetlen góllal biztosította be helyét a döntőben.

 
Cruz kezében tartotta a döntőt

 
A nagyon várt döntő előtt, Mark Azzi 1-0ra legyőzte Adam Winstert a bronzmérkőzésen. Azzi 1000$-t kapott erőfeszítéseiért. Végül itt volt az ideje új bajnokot avatni, majdnem 870,000 résztvevő után, Francisco Cruz és Javier Munoz maradtak, hogy eldöntsék a cím sorsát. Az USA futball legendája Eric Wynalda és a FIWC10 bajnok Nenad Stojkovic vállalták el a döntő kommentálását.

 
Cruz az összes tudását beleadta. A gólveszélyes támadásai, kemény védekezése és kíméletlensége a 16-oson belül párosítva a hidegvérével ami meghazudtolta fiatalságát. A 4-1-es végső eredmény meggyőzőnek bizonyult, bár Javier Munoz is kijátszotta a maga részét, amiért sokan úgy vélik ez volt a valaha volt legjobb EA SPORTS™ FIFA 11 meccse amit eddig láttak.

 

 

869,543 játékos, egy álom: eljutni a FIWC11 döntőjébe és megküzdeni a 20,000$-os fődíjért és az exkluzív meghívóért a FIFA Aranylabda-Gálára.

 
A kolumbiai Javier Munoznak és a portugál Francisco Cruznak ez az álom valóra vált. Sokan az eddig látott legjobb EA SPORTS™ FIFA 11 meccsnek titulálták a sorsdöntő összecsapást. Valójában nehéz lenne azt mondani, hogy lesz valaha még egy olyan meccs ami akkora figyelmet érdemel mint a világ két legjobb játékosának összecsapása akik 900,000 FIWC reménység közül kerültek a döntőbe.

 

1450410_ful2l-lnd

 

 
Korábbi USA nemzeti és hazai csillag, Eric Wynalda érdekes betekintést engedett nyerni a két döntős taktikájába. Kommentátori tapasztalatával, hajszálpontos szakmai értékelést alkotott a játékról a FIWC10 bajnokával Nenad Stojkoviccal karöltve. Wynaldat megdöbbentette a játék élethűsége is. „Meccs közben néha elfelejtem, hogy ez csak egy videojáték.”