FIWC11: A döntő (5. rész)

Természetesen az Interaktív Világbajnokság hete még nem ért véget oldalunkon. Ami azt jelenti, hogy a hétvégére is tartogatunk még meglepetéseket. Cikksorozatunk befejező részében azonban kiderül hogyan ért véget az FIWC ’11 Döntője, ahol mondhatni “minden összejött.”

 

Cruz Chelsea-je Munoz Real Madridja ellen a nagytétű fináléban. Az első félidőben Cruz 2-0-ás vezetést szerzett, így kényelmesen hátradőlhetetett volna a második félidőben. De nem tette, hiszen Javier Munoz egy gyors taktikai húzással válaszolt. Betette Gonzalo Higuaint. Az argentín csatár nem okozott csalódást, visszahozta Munozt a meccsbe. 2-1. Épp amikor már úgy tűnt, hogy Munoznak ismét van keresnivalója, Cruz ismét a gázra taposott és újabb két gólt lőtt Casillas hálójába és így beállította a 4-1-es végeredményt, amivel elhódította a FIWC11 bajnoki címét.
Cruz Portugália első Fifa Interacitve World Cup trófeáját vitte haza. Kapni fog még 20,000 amerikai dollárt és egy exkluzív utat a következő FIFA Aranylabda-Gálára.

 

Eredmények (Június 9.):

Elő-döntő 1 : Francisco Cruz (Chelsea) 2-0 Mark Azzi (Chelsea)

Elő-döntő 2 : Javier Munoz (Real Madrid) 2-1 Adam Winster (Chelsea)Bronzmérkőzés: Mark Azzi (Chelsea) 1-0 Adam Winster (Chelsea)

Döntő: Francisco Cruz (Chelsea) 4-1 Javier Munoz (Real Madrid)

 

Cruz: Hogy a legjobb legyél, előbb a legjobbaktól kell tanulnod

 
Aki végigkövette a FIWC 2011 Los Angelesi döntőjét az joggal mondhatja, hogy a portugál srác Francisco Cruz jogos győztesnek mondható. A 16 éves fiú a FIWC történetének legfiatalabb győztese és ismét bebizonyította, hogy a kor lényegtelen, ha tehetséges és elszánt vagy a világ legnagyobb virtuális futball tornáján.

1450388_FULL-LND9

 

A győzelem kulcsa
Francisco az EA SPORTS™ FIFA sorozat 2002-es részével fedezte fel szenvedélyét amit a játék iránt érzett mindössze 7 éves korában. Tehetsége korán egyértelművé vált, bár 2009-ig el sem kezdett profiként játszani. Francisco szerint a siker kulcsa az ellenfeleid megválasztásában rejlik : „Csak úgy lehetsz a legjobb, ha a legjobb játékosoktól tanulsz a világ minden tájáról.” Francisco fokozatosan figyelte meg riválisai képességeit és technikáit, fenve a fogát, hogy egyszer majd ő is a legprofibb szinten versenyezhessen.

 
Cruz és a FIWC
Cruz profiként először a 2009-es FIWC-n robbant be a köztudatba mint profi EA SPORTS™ FIFA játékos, kiegyensúlyozott, magabiztos játékot mutatva, amikor minden idők legfiatalabb döntőseként, 14 évesen rengeteg dicséretet kapott. A szituáció sokkal ígéretesebbnek tűnt, mint a végül elért, de így is fantasztikus harmadik hely.
Francisco a lengyel élő selejtezőn keresztül kvalifikálta magát a FIWC11 Nagydöntőjére. A hosszú út Trofából Varsóba nem volt hiába való. Cruz bebiztosította helyét Los Angelesben a varsói selejtező megnyerésével.

 

Mint kedvenc klubbja az FC Porto a 2010/11-es bajnoki menetelésében, úgy Cruz is megtartotta veretlenségét a döntő alatt, megnyerve majdnem mindegyik meccsét, kivéve egy magányos döntetlent amit az angol Robert Brewster bírt elérni ellene. Mint FIWC címvédőnek, Franciscora izgalmas év vár és semmi kétség, hogy sokat fogunk még hallani róla a jövöben is.

1450409_FULL-LND7

Forrás: fifa.com

 

Ezen a héten igazán rendhagyó módon számolunk be az FIWC 2011-es szériájának döntőjéről. A több részes cikksorozatunkhoz egy játék is kapcsolódik. Részletek a facebook.com/eurofifa weboldalon! Várjuk a véleményeket a cikkünk alatt vagy Facebook rajongói oldalunkon.