FIWC11: A döntő (4. rész)

Ki ne álmodna a világ legjobb játékosa címről miközben az otthon melegéből keresi ellenfeleit a világhálón. A szemtől-szembeni kűzdelmek azonban ennél sokkal kockázatosabbak. Főleg ha ezrek néznek minket miközben játszunk. Június 9-én csütörtökön, a Maja Színház közönsége előtt, a portugál Francisco Cruz győzedelmeskedett a Fifa Interactive World Cup 2011-es döntőjében.

 
A 16 éves portugál fiú, aki Trofa-ból jött varázslatosnak nevezte győzelmét. Cruz egy 4-1-es győzelemmel fejezte be veretlenségi szériáját a FIWC Nagydöntőjében Javier Munoz ellen a torna fénypontjaként. Francisco átvehette fényes trófeáját a az ujjongó tömeg előtt, pontot téve a 24 döntős felejthetetlen három napjának a végére. A 24 döntős, aki a hat online szezonon és a 10 élő selejtezőn át kvalifikálta magát a világ több pontjáról, Los Angelesbe utazott majd felejthetetlen programokban lehetett része, egy szintén szórakoztató vígoperával köszönte meg a FIFA-nak és a támogatóknak, az EA SPORTS™-nak és a Sony PlayStation®-nak ezt az elképesztő rendezvényt.
A döntősök frissen érkeztek jachtútjukról a Mayan Színházba. A Marina del Rey kikötőbe érkeztek ahol exkluzív lehetőségük volt tesztelni a EA SPORTS™ FIFA 12 demóját jólval annak őszi megjelenése előtt. De visszatérve a szilárd talajra, döntőseink tiszteletüket tették az E3-on is. Miután a világ legnagyobb játékkonferenciáját végigjárták, lehetőségük volt véleményüket kinyilvánítani az EA játékfejlesztőjének David Rutter-nek.

 
Fény és csillogás a Maja Színházban

 

Miután megérkeztek a színházba, a döntősök találkoztak egy sor híres személyiséggel az amerikai szórakoztatóipar nevei közül. Frank Nicotero elnök csatlakozott a színpadon az amerikai futball legendához Eric Wynalda személyéhez, pont mint egy zenei világszenzáció a Far East Movement akik az amerikai toplistákat uraló „Like a G6” számukkal köszöntek be a színpadra.

1450410_ful2l-lnd

 

Csapjunk bele

 
Az elő-döntőben, Cruz kényelmesen verte az ausztrál Mark Azzit 2-0-ra. Miközben a második elő-döntőben egy kicsit szorosabb eredmény született. A kolumbiai Javier Munoz legyőzte az angol Adam Winstert 2-1-re. Mark Azzi fittyet hányva a csalódottságra megszerezte a harmadik helyet Adam Winster ellen. Azzi egy késői góllal a 90. percben 1-0-ra nyerte meg a mérkőzést, ezzel biztosítva harmadik helyét és 1000$-os nyereményét.
„Fantasztikus látni azokat a mozdulatokat amit  ezek srácok ma mutattak,” nyilatkozta Eric Wynalda. „Hosszú karriert futottam be, de még soha nem láttam azokhoz hasonló mozdulatokat amiket ezek a srácok ma megmutattak nekünk.”
„Tavaj Dél-Afrikában láttuk a spanyolokat elhódítani a világkupát először a FIWC Világ Kupa történetében. És most nekünk is van egy újdonsült győztesünk – egy FIWC bajnok portugáliából.” – Ralph Strauss.
„Az odaadás amit a döntősök mutattak a torna megnyerése érdekében figyelemre méltó. Majdnem 900,000 játékos vett részt idén a FIWC rendezvényein és örömmel látjuk, hogy az online játékosállomány is egyre csak nő. A FIFA-nál boldogok vagyunk, hogy felajánlhatunk egy ilyen lehetőséget a játék fejlesztésének érdekében a többi partnerünkkel együtt az EA SPORTS-al és a Sony PlayStation-nel.”
Fényes győzelméért a FIWC 2011-es kiírásán, Cruz 20,000 amerikai dollárt és egy utat nyert a következő évi FIFA Aranylabda-Gálára.

 
FIWC immáron Cruz kezében
„Francisco, ahogy látom ő lesz a következő FIFA szupersztár,” ezek voltak Ruben Zerecero szavai 2009-ben. A mexikói FIWC veterán jóslata azután született miután egy szoros kimenetelű elő-döntőben a FIWC 2009-es felvonásában ami a döntőbe jutását jelentette Cruz kiejtésével.
Majd a 14 éves Francisco lett a legfiatalabb Nagydöntős Barcelonában, ami nem rettente el attól, hogy az előkelő harmadik helyen végezzen. Ruben előrelátó szavai végül ma következtek be, amikor láthatta a portugál virtuális futballvirtuózt a magasba emelni a FIWC 2011-es trófeáját. Bár a Chelsea játéka a 2010/11-es Premier League-ben csalódás volt, Francisco a legmagasabb szintre emelte a kékeket a FIWC11 Nagydöntőjében. 8 győzelemmel, egy döntetlennel és vereség nélkül, Cruz veretlenül fejezte be a FIWC11 Nagydöntőjét.Az angol Robert Brewster volt az egyetlen döntős aki pontot bírt rabolni a portugáltól (egy izgalmas 3-3-as döntetlen alkalmával a csoportmeccsek nyitómérkőzésén).

 
Nézz szembe a félelmeiddel

 
Cruz kénytelen volt beletörődni, hogy Ruben Zerecero aki második helyen végzett a csoportjában, vele találkozott a negyeddöntőben. Szembenézni azzal aki kiütötte őt a FIWC09 elő-döntőjében meglepően kényelmes feladatnak bizonyult Francisco számára, aki így 4-1-re verte el Ruben-t és helyet nyert az elő-döntőben. Ezután, a portugál még és még nyugodtabbnak tűnt. Legyőzte az ausztrál reménységet Mark Azzit 2-0-ra az elő-döntőben majd egy hallatlanul kényelmes 4-1-es győzelemmel hódította el a trófeát a kolumbiai Javier Munoz ellen.

 

1450408_FULL-LND8

Forrás: fifa.com

 

Ezen a héten igazán rendhagyó módon számolunk be az FIWC 2011-es szériájának döntőjéről. A több részes cikksorozatunkhoz egy játék is kapcsolódik. Részletek a facebook.com/eurofifaweboldalon! Várjuk a véleményeket a cikkünk alatt vagy Facebook rajongói oldalunkon.