FIWC11: A döntő (3. rész)

Ezen a héten egy igazi csemegével szolgálunk nektek. Ugyan már véget ért a FIFA Interaktív Világbajnokság ideji szezonja, mégis úgy gondoltuk érdemes megemlékezni a történtekről egy rendhagyó cikksorozat keretein belül. Azok akik esetleg lemaradtak volna az előző részekről az oldalunk alján található “Rendezvények” szekcióból tallózhatják az előző epizódokat.

 

Az előző rész egy felhőkarcoló tetején kialakított specialis FIWC tetőteraszon ért véget. Ahol kiderült kik jutnak be a mindent eldöntő döntőbe. Lássuk mi is történt rögtön ezután.

 

A tetőn állva, mindenfelől Los Angeles látványképével körülvéve, a négy döntősünk beszállhatott jól megérdemelt helikopterükbe, hogy körülrepüljék Los Angeles városát. Adam visszaemlékezett a címvédő felett aratott győzelmére:

 

„Nened egy fantasztikus játékos és reméltem, hogy nem hoz vele össze a sors a torna végéig. Bár jól futballoztam és magam mögé tudtam utasítani már az első perctől kezdve, remélem, hogy a jó formám holnap is megmarad és hazavihetem a trófeát Angliába.”

 

 

Nenad Stojkovic kiesése a Fifa Interaktív Világ Kupáól, miután kikapott az angol bajnok Adam Winster-től a negyeddöntőben, azt jelentette, hogy az új FIWC bajnokot június 9.-én koronázzák.

 
Annak ellenére, hogy jó esély mutatkozott, hogy Stojkovic először a FIWC történetében megvédje a bajnoki a címet, kikapott Winster-től 4-2-re egy már-már lejátszott meccsen. Adam Winster csatlakozott a legjobb négyhez: az ausztrál Mark Azzihoz, a kolumbiai Javier Munozhoz és a portugál Francisco Cruzhoz. A legjobb négy összetétele azt jelentette, hogy a végleges győztes a hetedig bajnok lesz a bajnokság hét felvonásának történetében.

 
Négy nemzet, egy győztes

 
Azzinak, Munoznak vagy Cruznak sikerrel kellett járniuk, hogy egyikük a világ legjobb virtuális futballistája legyen 2011-ben, és kivívják a tiszteletet, hogy hazájuk első FIWC címét vigyék haza. Miközben Winster lehetett volna a második angol aki FIWC bajnoki címet visz haza, követve ezzel Chris Bullard nyomdokait aki a 2005-ös kiírást nyerte meg, sajnálatunkra éppen hazánk üdvöskéje, Mokos Gábor ellen.

 
Jachtok, demók és expók

 
Sok résztvevő csalódottsága ellenére, miután elúszni látszottak álmaik, a csütörtöki útiterv biztosan felvillanyozta őket. A 24 Nagydöntős egy jól megérdemelt jacht utat élvezhetett, miközben exkluzív betekintést nyerhettek EA SPORTS™ FIFA 12 demójába. Ezután kitértek az Electrocinc Entertainment Expo (E3) -ra – a világ legnagyobb videójáték konferenciájára a világon. Később pedig lerendezték a legjobb 4 ügyét. Az elő-döntők, a bronzmérkőzés és a döntő a fényűző Maja Színházban került megrendezésre Los Angelesben.

 

1449737_FULL-LND6

Ezen a héten igazán rendhagyó módon számolunk be az FIWC 2011-es szériájának döntőjéről. A több részes cikksorozatunkhoz egy játék is kapcsolódik. Részletek a facebook.com/eurofifaweboldalon! Várjuk a véleményeket a cikkünk alatt vagy Facebook rajongói oldalunkon.