FIWC11: A döntő (2. rész)

A FIFA Interaktív Világbajnokságra manapság már a sajtó is kezd úgy tekinteni, mint egy karosszékből is űzhető sporteseményre. Ennél azért komojabb eseménnyé nőtte ki magát ez a rendezvénysorozat, amit sokak egyfajta virtuális labdarúgóvilágbajnokságként emlegetnek. A különbség talán az, hogy itt az egyes nemzetek nem szervezetten delegálnak résztvevőket a versenyre, sokkal inkább egyéni küzdelem során kerülnek be a játékosok. Az eseménysorozat komojságát egyébként a meghívott hírességek is igyekeztek alátámasztani. Ezért is történhetett meg, hogy egy amerikai legenda vezényelte a sorsolást.

 
A nyugodt hangulat ami a FIWC11 Nagydöntőseinek Los Angelesbe érkezését jellemezte kedden, ideiglenesen felcserélődött néhány feszült pillanattal amikor a FIWC11 sorsolása kezdetét vette. A levegő megfagyott a szobában amikor az amerikai futballegenda Tom Dooley megjelent a Hollywoodi villában késő este, hogy levezényelje a sorsolást. Tom Dooley több mint nyolcvanszor szerepelt az USA nemzeti válogatottjában és csapatkapitányként vezette ki oldalán az amerikai nemzeti válogatottat az 1998-as FIFA World Cup™-ra. Dooley emellett klubjában is sikereket ért el. Megnyerte a német Budesligát és a Német Kupát azalatt az öt év alatt amit a Kaiserslauternnél töltött, és 1997-ben UEFA kupát nyert a Schalke színeiben.

1449307_FULL-LND3

 

Optimista légkör
Miután mind a 24 döntős helyet foglalt a teremben, feszülten figyelték a sorsolást és elkezdődött a találgatás, vajon mennyi esély van továbbjutni az egyenes kieséses rendszerbe. A játékosok tekintete Tom Dooleyra szegeződött az egész sorsolás alatt. Miután az összes nevet kihúzták, a játékosok megvitatták egymással a csoportokat és kialakult az összes ág egy elég kiegyensúlyozott végeredménnyel.

 
„Ez nem valami könnyű csoport, de azt hiszem jó esélyem van, hogy továbbjussak a negyeddöntőbe,”

nyilatkozott az Ausztrál bajnok Mark Azzi.

 

 

Címvédőnk Nenad Stojkovic szintén nyugodtnak tűnt,

„Ez egy érdekes csoport, ami határozottan kihívást jelent a számomra.”

 

 

Csoportkörök sorsolása:

A csoport

B csoport

C csoport

D csoport

Nenad Stojkovic

(FIWC10 Bajnok)

Ty Walton

(Online Sel. 6. Szezon)

Robert Brewster

(Online Sel. 2. Szezon)

Manuel Waibel

(Németo. Élő Sel.)

Adrian Esteban

(Online Sel. 6. Szezon)

Ahmed Dergham

(Online Sel. 4. Szezon)

Sergei Polichnoi

(Oroszo. Élő Sel)

Alfonso Ramos

(Online Sel. 3. Szezon)

Dennis Correia

(Online Sel. 5. Szezon)

Andre Buffo

(Online Sel. 1. Szezon)

Rafael Sanchez

(Spanyolo. Élő Sel.)

Mark Azzi

(Ausztrália Élő Sel.)

Michael Ribeiro

(Online Sel. 3. Szezon)

Julien Testevuide

(Franciao. Élő Sel.)

Patryk Urbanek

(Cseho. Élő Sel.)

Ruben Zerecero

(Online Sel. 5. Szezon)

Andre Sousa

(Online Sel. 4. Szezon)

Javier Munoz

(Online Sel. 1. Szezon)

Wbeimar Forero

(Online Sel. 2. Szezon)

Felipe Moura

(Brazília Élő Sel.)

Tyronne Allen

(MTV Bónuszhely)

Adam Winster

(Anglia Élő Sel.)

Francisco Cruz

(Lengyelo. Élő Sel.)

Adel Daher

(Dánia Élő Sel.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak négy marad állva a FIWC tetőteraszán

 
Június 8. a nagy dráma napja amikor a 24 Nagydöntős megküzdhetett a Fifa Interaktív Világ Kupa legjobb nyolc majd négy közé jutásáért.
Miután kiélvezték az első pihenőnapjukat Los Angelesben, a Nagydöntősök kézbe a kapták a PlayStation®3 kontrollereket és megütköztek egymással a szerdai csoportmeccsek első három fordulójában. A Hollywoodi luxusvilla – amit a játékosok második otthonukként használtak a Los Angelesi tartózkodásuk alatt – volt a nagy esélyek színhelye ahol ezek a fordulók lezajlottak. Miután az első három kör lement, itt volt az ideje egy kis szünetet tartani a virtuális fociban és kiengedni a fáradtgőzt. A döntősök csatlakozhattak kipróbálhattak egy adrenalinpumpáló élményt, egy szélcsatornát az Universal Studios-ban.

 
Izzott a tetőlevegő

 

A végső csoportmérkőzések és negyeddöntők helyszíne nem is lehetett volna látványosabb. Állni egy 32 emeletes toronyház legtetején Los Angeles panorámájával fűszerezve, a döntősök megtehették az utolsó lépeseket az elő-döntőbe jutáshoz.
Stojkovic, aki címvédésének kezdetét 5 győzelemmel indította az első 5 csoportmérkőzésen, olyan feladat előtt állt, amit előtte egyetlen előző FIWC bajnoknak sem sikerült teljesítenie – hogy megvédje a bajnoki címét. Ezzel ellentétben, az angol résztvevő Tyronne Allan és Adam Winster izgalmas véghajrával végzett a csoportkörben. Az angol pár jobb gólkülönbséggel biztosította helyét a negyeddöntőben.

 
Negyeddöntők

 
A nap legdrámaiabb fordulópontja akkor esett, amikor a címvédő, Nenad Stojkovic kénytelen volt búcsúzni a torna negyeddöntőjében. Az angol bajnok Adam Winster volt az a játékos akinek sikerült kiállnia és felülkerekednie a 2010-es bajnokot a torna legjobb nyolc játékosa között. Adam 3-0-ás vezetést szerzett, majd sikerült kivédenie Stojkovic „comeback”-jét és így 4-2-es győzelemmel biztosítania helyét a legjobb 4 között.

 
És végül négyen maradtak

 

Az ausztrál Mark Azzi, aki a legmesszebről érkezett, hogy részt vehessen a döntőn. Ő volt az első aki biztosította helyét az elő-döntőben miután 2-0-ra elverte a kolumbiai Wbeimar Forero-t. A FIWC09 bronzérmes portugál, Francisco Cruz felülemelkedett a mexikói Ruben Zerecero-n miután 4-1-es KO-t mért rá. Javier Munoz lépett tovább utoljára az elő-döntőbe miután a kolumbiai fiú az angol Tyronne Allen-t búcsúztatta és biztosította helyét a legjobb 4 között.

1449735_FULL-LND5

Forrás: fifa.com

 

Ezen a héten igazán rendhagyó módon számolunk be az FIWC 2011-es szériájának döntőjéről. A több részes cikksorozatunkhoz egy játék is kapcsolódik. Részletek a facebook.com/eurofifaweboldalon! Várjuk a véleményeket a cikkünk alatt vagy Facebook rajongói oldalunkon.