FIWC11: A döntő (1. rész)

2004-es kezdete óta a Fifa Interaktív Világ Kupa egyre több és több rajongót tüzel fel az EA SPORTS™ FIFA  közösségéből évről évre. A Fifa Világ Kupa hetedik felvonásában sem történt ez másképpen. Több mint 800.000 játékos vett részt ebben az évben, megtörve a 2010-es FIWC őrületes teljesítményét, amiért a világ legnagyobb virtuális bajnokságának nyilvánították és ami a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült.

 

Amint a döntősök megérkeznek Los Angelesbe, visszatekintünk a FIWC 2011 Nagydöntő selejtezőjére, ami hat izgalmas online szezonból és számtalan élő eseményből állt a világ különböző pontjain.

 
Feszült meccsek, új barátságok

 
Hat hónap, hat szezon és két lehetséges hely a döntőbe minden hónapban. A FIWC 2011 online lebonyolított selejtezői sikeresnek mondhatóak, hiszen az innen bekerült döntősök repertoárjának soknemzetiségűsége nagy elégedettséggel töltheti el minden ország résztvevőit. A versenyhangulat ellenére, a Fifa Világ Kupa ragyogó példája annak, hogy a foci többről szól mint a győzelem. Játékosok a világ minden tájáról megismerhették egymást a torna alatt és megoszthatták egymással szenvedélyeiket és elkötelezettségüket a játék iránt.

 
ÉLŐ események

 
Szokás szerint a Fifa Interaktív Világ Kupa 2011-es élő selejtezői játékosok és rajongók sokaságát vonzották a világ több pontján. Madridtól Moszkváig és Sao Paolótól Berlinig, ezek az események rajongó tömegek ezreinek és vér profi játékosok sokaságának figyelmét keltették fel, akik izgatottan álltak a tekintélyes Nagydöntőbe bejutás elébe. Az élő események 10 országban kerültek megrendezésre ebben az évben a mindenütt megjelenő támogatói programmal ami emlékezetes pillanatokat nyújtott. Remek bandák, látványos freestyle bemutatók és rengeteg más szórakoztató esemény várta az ide látogatókat.

fiwc 11
Sorsolás

 
Érkezésük napján június 7-én Los Angelesben, a FIWC11 Nagydöntősei egy pihentető nap elé néztek a luxus határain belül Hollywoodi szentéjükben. Az esti órákban egy medence melletti sütögetés is várt rájuk és esélyük volt kikapcsolódni néhány EA SPORTS™ FIFA 11 meccs keretében a szórakozás keretein belül. A csoportmérkőzések sorsolása ottani idők szerint a kedd esti órákban történtnek. Négy darab hat fős csoportot sorsoltak ki. Amint s sorsolás megtörtént, a játékosok visszavonulhattak az estébe pihenni és mérlegelni az esélyeiket, kitalálni a statisztikájukat a nagy napra.

 

Csoportmérkőzések

 
Szerda reggel a döntőseink egy reggelivel kezdték a napjukat. A csoportkörök első három körét a Hollywood kastély elbűvölő termeiben játszották le. Délután azonban szünetet tartottak és élvezték a nagyobbnál nagyobb élményt nyújtó programokat mielőtt megküzdöttek volna a csoportkörök utolsó megmaradt két körében. A két megmaradt kört késő délután egy nagyon különleges helyen játszották le – egy Los Angeles belvárosában található hihetetlen felhőkarcoló harminckettedik emeletén a tetőteraszon. Nagydőntőseink szó szerint a világ tetején érezték magukat miközben a továbbjutásért küzdöttek háttérben Los Angeles lenyűgöző látképével.

 
Egyenes kiesés

 
A csoportmérkőzések teljesítése után minden csoport első két helyezettje lépett tovább a negyeddöntőbe. Miután megvolt a legjobb négy játékosunk kisorsoltuk az elődöntőket. Az elődöntők, a bronzmérkőzés és a döntő csütörtökön a lenyűgöző Maja Színházban kerültek megrendezésre Los Angeles belvárosában.

 

 

Csütörtök estére június 9-én megkoronáztuk a Fifa Interaktív Világ Kupa 2011-es bajnokát.

Dátum

Forduló

Helység

Kedd, 7 Június

Csoportok sorsolása

Hollywood

Szerda, 8 Június

Csoportmérkőzések: 1., 2., és 3. forduló

Hollywood

Szerda, 8 Június

Csoportmérkőzések: 4. és 5. forduló

L.A. belváros

Szerda, 8 Június

Negyeddöntők

L.A. belváros

Csütörtök, 9 Június

Elő-döntő, Bronzmérkőzés, Döntő

Maja Színház, L.A. belváros

 

 
Érkezés

 
2011 Június 7-e volt az a nap, amit az év legtehetségesebb virtuális futballistái soha nem fognak elfelejteni. A nap folyamán mind a 24 FIWC11 Nagydöntős megérkezett Los Angelesbe. Látható volt az izgatottság és az idegesség minden játékos arcán, hiszen érkezésükkel végleg kezdetét vette a három napos őrületes FIWC Nagydöntő. Azóta amióta a 24 döntős sikeresen selejtezte magát a FIWC11 Nagydöntőjére, napjaik egyre hosszabbak voltak, míg buzgón tekintettek érkezésük elébe a virtuális futball legkiemelkedőbb eseményére.

 
Álmok és limuzinok

 
A FIWC Nagydöntőseinek repülőútját a világ több pontjáról a FIFA és az esemény partnerei, az EA és a Sony PlayStation támogatta. A reptértől hosszú fehér luxuslimuzinok kísérték útjukon a résztvevőket egyenesen a hoteljükbe. „Ez egy valóra vált álom,” nyilatkozott az angol Tyronne Allan. Tyronne volt az egyike azoknak, akik az utolsók között biztosították helyük a FIWC11 Nagydöntőjében. „Soha nem is álmodtam arról, hogy valaha eljutok Los Angelesbe, soha nem is képzeltem, hogy valaha a világ legjobb virtuális futballista címéért fogok küzdeni,” nyilatkozta az MTV bónuszjátékosa. Illik megemlíteni, hogy Tyronne Allan egy szerencsés sorsolás következtében nyerte meg helyét a FIWC11 Nagydöntőjében, amit az MTV sorsolt ki a versenyzők közötti bónuszhelyként az online selejtezéstől épphogy elesett játékosok közül. Ennek ellenére Tyronne Allan szépen szerepelt, és az előkelő legjobb 8 között végzett.Az érkezés napján a meglepetések sokasága gyorsan utolérte a döntősöket. Miután bejelentkeztek a szállásul szolgáló igencsak meggyőző hoteljeikbe, átszállították őket luxusvillájukba ami a Hollywood domb tetején fekszik gyönyörű látványt adva Los Angeles látképével a háttérben. A FIFA partnere, az adidas köszöntötte a játékosokat a kastélyban és szó szerint felruházták a játékosokat a sikerre. Az összes döntőst melegítőbe és futócipőbe öltöztették és egy személyre szabott névvel ellátott mezt is kaptak a szerdai nyitómérkőzésekre.

 
Egy pihentető este

 
Az esti medenceparti sütögetéssel kellemes kikapcsolódást nyújtott a játékosoknak a kastély kertjében. A döntősöket a FIWC10 bajnoka Nenad Stojkovic köszöntötte. Bátran és kissé izgatottan, akik Nenadot halgatták betekintést nyerhettek az előző évi győzelmének kulisszatitkaiba.
„A világ legjobb játékosaival találkozhattak, mint például a példaképemmel Christiano Ronaldoval. Rengeteg média eseményen vettem részt és teszteltem a FIFA 11-et is még mielőtt azt akárki más megtehette volna. Azt szeretném kívánni mindannyiótoknak, hogy legyen hasonló élményekben része.” intézte jókívánságait a címvédő Nenad Stojkovic.

 

 

1449077_FULL-LND2

Forrás: fifa.com

 

Ezen a héten igazán rendhagyó módon számolunk be az FIWC 2011-es szériájának döntőjéről. A több részes cikksorozatunkhoz egy játék is kapcsolódik. Részletek a facebook.com/eurofifa weboldalon! Várjuk a véleményeket a cikkünk alatt vagy Facebook rajongói oldalunkon.