FIWC: Magyarországon

Már évek óta rendez Magyarország FIWC-sejeltezőt, melynek súlya ugyan az évek alatt megkopott, de a színvonal csöppet sem változott! Bizonyítsd be, hogy Te vagy az ország legjobb FIFA-sa, kvalifikáld magad a 10 db elődöntő egyikére, hogy aztán a sikeresen vett akadályok után a nagydöntőben szembeszállhass a világ legjobb játékosaival! Kezdetét veszi a FIFA Interaktív Világkupa (vagyis az FIWC), a világ egyetlen hivatalos nemzetközi FIFA futballjáték-bajnokságának hetedik idénye. A legjobb játékosok online és offline selejtezők keretében, a FIFA 11 PlayStation3-as változatán versenyezve kerülhetnek be a világ 24 legjobb játékosa közé, a nagydöntőbe. A 24 döntős megküzdhet az Év FIFA Interaktív Játékosa címért és a 20 000 dolláros fődíjért – a győztes ráadásul részt vehet a FIFA Ballon d’Or Gálán Zürichben, ahol díja átvétele mellett kezet szoríthat a világ legnagyszerűbb játékosaival.

A 2010-es FIWC bajnokságra rekordszámú résztvevő nevezett be: 775.000 játékos versengett a döntőbe jutásért világszerte online és a helyi selejtezőkön egyaránt. A 2011-es magyarországi selejtező 2010. december 18-án indul, 9 órai kezdettel a budapesti Pólus Centerben. A játékosok a helyszínen felállított PlayStation3 konzolokon kell megküzdeniük a legjobb magyar játékost kitüntető címért. A nyertes egy PS3 konzolt és FIFA 11 játékszoftvert vihet haza, valamint az egyik élő FIWC kvalifikációs elődöntő legjobb 16 játékosa közé is automatikusan bekerül – így növelve esélyeit a végső győzelemre!

FIWC

Forrás: blogspot.com

 
Az élő kvalifikációk mellett az online selejtezők egyikén is próbára tehetik ügyességüket a játékosok. Az FIWC történetében először az online bajnokságot hat, egyenként 25 napos miniidényre osztják, amelyek minden hónap elsején veszik kezdetüket, 2011 áprilisáig. Az egyes idények két-két legjobb játékosa automatikusan bejut a döntőbe, ahol az élő selejtezők bajnokaival kiegészülve dől majd el, ki lesz 2011 FIFA Interaktív Játékosa.
„Nagy izgalommal vágunk bele az FIWC hetedik idényébe” – nyilatkozta Matt Bilbey, az EA SPORTS Futball divíziójának alelnöke. „A versengés az FIWC legelső szezonjától kezdve évről évre egyre izgalmasabb és kiélezettebb, az eseménysorozat sikert sikerre halmoz. A tavalyi évben több mint 775.000 résztvevő indult a döntőbe jutásért, és ez mindennél ékesebben bizonyította, milyen megkülönböztetett figyelmet élvez az esemény a sportág kedvelőinek körében. Reméljük, hogy idén, amikor az EA SPORTS™ FIFA 11 sohasem látott hitelességű futballélménnyel varázsolja el a PS3™ játékosokat, még több futballrajongó verseng majd a FIWC dobogó legfelső fokáért.” 
„A FIFA Interaktív Világkupa sikere nem csupán az EA SPORTS FIFA játékainak népszerűségét jelzik, hanem a PlayStation®Network közösségformáló erejét is” – jelentette ki Darren Carter, a Sony Computer Entertainment Europe Fogyasztói marketing részlegének alelnöke. „A verseny szívét-lelkét a közösség jelenti, és alig várjuk, hogy 2011-ben is új és izgalmas élményekkel gazdagíthassuk a FIFA Interaktív Világkupa eseménysorozatát.”

 

Várjuk az észrevételeket, javaslatokat a legutóbbi és a jövőbéli budapesti FIWC selejtezőkkel kapcsolatban. Az eseményről vitatkozni a fóromunk hasébjain vagy a hírek alatti komment mezőkben érdemes! Várunk sok szeretettel jövőre is minden kedves játékost!