FIWC: Guiness rekord!

Gondolhatjuk, hogy más videójátékok az eladások alapján sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint kedvenc focis játékunk a FIFA sorozat. Azonban hiába a sok szex, vér és erőszak, ha a játékosokban nincs meg a megfelelő küzdőszellem és érdeklődés a csillogó trófeák iránt. Az úgynevezett eSport világhódító körútjának élén tehát a FIFA Interactive Wolrd Cup áll.

 

Joseph S. Blatter, a FIFA elnöke a szövetség otthonában látta vendégül a 2010-es FIWC győztest Nenad Stojkovic-ot, hogy megünnepeljék a rekordok könyvébe való bekerülését a FIFA virtuális tornájának. Mostmár hivatalosan is, a FIFA Interaktív Világ Bajnokság a világ eddigi legnagyobb videójáték bajnoksága, melyre több mint 700 ezer résztvevő küzd meg a bajnoki címért. A Guiness Wolrd Records főszerkesztője, Gaz Deaves, a következő szavakkal kommentálta ezt a mérföld követ az eSport-ok tekintetében:

 

“A FIFA Interaktív VB kiterjedése egy hihetetlenül figyelemreméltó teljesítmény, ami 775 ezer részvevőjével nem csupán a sport videójátékok népszerűségét mutatja meg, hanem azt az irdalmatlan erőfeszítést is, hogy összehozzák a legnagyobb videójáték bajnokságot a világon. Örömünkre szolgál megjutalmazni ezt a rekordod és számitunk ennek a megöntésére jövőre.”

 
Deaves továbbá gratulációját fejezte ki a FIFA partnereinek is. Az EA SPORTS és a Sony Playstation hatalmas erőket mozgat meg annak érdekében, hogy minden évben eljuttassák a rajongókhoz ezt a nagyszerű rendezvényt. Az idei ígéretek alapján mindenki számára sokkal elérhetőbbé kívánják tenni az FIWC selejtezőket. Mi magyarok sajnos már nem részesülünk ezekben az újításokban, mivel karácsonykor már letudtuk a saját selejtezőnket.

fifa.com

Forrás: fifa.com