FIWC 2016 – PS4 & Xbox One

Az Electronic Arts és a FIFA közös rendezvényeként évről évre megrendezi az FIFA Interaktív Világkupát, melynek selejtezői sajnos a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan online zajlanak.

A Pólus centerben rendezett hatalmas FIWC selejtezők lassan feledésbe merülnek, most azonban mégis van ok az örömre, hiszen ezúttal nemcsak Playstation-ön, hanem Xbox konzolon is lehetőség nyílik a selejtezőn való részvételre. Ez az év nem csak ebben a tekintetben fordulópont az FIWC történetében, hiszen mostantól az új generációs konzolok biztosítják a platformot a versenyzéshez. A számítógépes játékosok jogosan érezhetik magukat kiközösítve, hiszen annak ellenére, hogy a platform az új generációs játékot kapja, ez az év sem hozza el számukra az FIWC-t.

challenge

Irány a nagydöntő!

A rendezvény lebonyolítását is újragondolták a szervezők, sok apró módosítás történt a korábbi évekhez képest. A legfontosabb újítás a már említett kétkonzolos megoldás, miszerint lehetőség nyílik Xbox One és a PlayStation 4 konzolokról is kvalifikálni az offline döntőre. A selejtező alkalmával 3 szezonban vehetünk részt a továbbjutás reményében, ezek októberben, novemberben és decemberben kerülnek megrendezésre. A döntőben ezúttal 32 játékos szerepelhet, lássuk hogy is áll össze ez a létszám:

– 15 játékos PlayStation 4 konzolról

– 15 játékos Xbox One konzolról

– 1 játékos a nagydöntőt rendező országból

– A címvédő, Abdulaziz Alshehri

A képlet azonban nem ilyen egyszerű, fontos tudni, hogy a versenyzők 4 régióra lesznek osztva, 1. Európa, 2. Észak-, és Közép-Amerika valamint a Karib térség; 3. Dél-Amerika; 4. Afrika, Ázsia és Óceánia. Ezen régiók szezongyőztesei, valamint az Európai régió második helyezettjei alkotják platformonként azt a 15 főt, akik részt vehetnek a nagydöntőben.

online_quali

Nagy a tét!

A szervezők igyekeztek kedvezni azoknak a játékosoknak, akik nem 7/24-ben ontják a gólokat a virtuális gyepszőnyegen, ezért ezúttal szezononként maximum 90 mérkőzést játszhatunk. Talán jó húzás ez részükről, így várhatóan minden összecsapás egy kicsivel kiélezettebb és megfontoltabb lesz. Érdemes tehát idén azoknak is belekóstolni az FIWC küzdelmeibe akiknek eddig kevés idejük miatt nem volt valós esélyük a kijutásra.  A tét nem kicsi, a győztes ezúttal is részt vehet a FIFA Aranylada átadó gáláján, valamint 20.000 dollárt tehet zsebre.

Amiről még nem érkezett hivatalos állásfoglalás az az, hogy a nagydöntőben vajon melyik konzol képviselőinek kedveznek. Nekünk van egy tippünk, talán egyiknek sem. A leginkább igazságos megoldás az lenne, ha a párharcok során hazai és idegenbeli mérkőzést is játszanának, természetesen azonos konzolról kvalifikált versenyzők meccseit elegendő lenne az általuk preferált platformon lejátszani.

A küzdelmek október elsején megkezdődnek, addig próbálgassátok a játék demó verzióját, és készüljetek fel az év legnagyobb FIFA versenyére.