FIFA videók magyaroktól

Nagy meglepetésünkre egyre több igazán tehetséges fifás videókkal foglalkozó “youtuber” tűnik fel a horizonton, az utóbbi pár napban publikált mini válogatások kapcsán. Továbbra is várjuk a legkülönfélébb videókat, melyeket a már eddig látott formában teszünk közzé. Természetesen, ha van olyan aki szívesen készítene az EuroFIFA égisze alatt hasonló jellegű videókat, ne habozzon, írjatok levelet még ma az info(kukac)eurofifa.com címre.

 

Mondhatni rendhagyó módon a harmadik mini válogatásra még várni kell. Addig is Török Tamással beszélgettünk, aki valamelyest beavatott minket az Ő egyéni videókészítési mechanizmusába és egyéb más érdekességekről is szívesen mesélt. A 19 éves Toma becenéven futó ifjú “YouTuber” elmondása szerint 12-13 éves kora óta foglalkozik videó vágással, és legelső kapcsolata a FIFA sorozattal az 1999-ben megjelent FIFA 2000 volt PlayStation 1 konzolon.

 

EuroFIFA: Mi a legfontosabb elem számodra a játékban?

Toma: A legfontosabb elem számomra a többszemélyes mód. Nagyon szeretek a barátaimmal összejönni és játszani. Valamint a cselek imádom őket használni és látványos gólt szerezni.

 

EuroFIFA: Hogyan készülsz neki egy fifa játékkal kapcsolatos videó elkészítéséhez?

Toma: Előszöris egy megfelelő zenét választok. Legfőképp úgy ,hogy gépemen lévő zenéket hallgatok és ha beugrik valamelyikre egykét ötlet akkor megvalósítom. A felvételeket a FRAPS nevezetű programmal csinálom. A meccsvégi összefoglalókból veszek fel többféle szemszögből anyagokat.  Csakis online módokból készítek videót: Szemtől-szembe idényben, Ultimate Team-ben és 2v2-t is többnyire Taki_HD játszok akkor akit a videóimban is láthattok. Kétféle szerkesztő programmal dolgozok a Premier-el végzem a vágást és az After Effects el effektelem meg az elkészült nyers anyagot.

 

VAGAS1

 

EuroFIFA: Mit javasolsz azoknak, akik kedvet kaptak hasonló videók vágásához, hogyan kezdjenek neki?

Toma: Nézzetek FIFA videókat ötlet merítéshez engem Hjerpseth inspirált. Tanuljatok meg egy egyszerű szerkesztő programot, én a Sony Vegas-t ajánlom. Ne keseredjetek el ha valami nem megy elsőre. Youtube-on rengeteg vágási tutorial videó található bogarásszátok öket. A lényeg pedig, hogy élvezd amit csinálsz.

 

A jövőben remélhetőleg mégtöbb feltörekvő vagy már titokban befutott magyar videós anyagai juttnak majd el hozzánk. Kérünk Titeket is, hogy amennyiben tudomásotok van más tehetséges magyarokról a világhálón, vagy éppen Ti magatokat gondoljátok rátermettnek írjatok e-mailt szerkesztőségünknek az info(kukac)eurofifa.com címre.

 

Végezetül tekintsétek meg Toma egyik mesterművét: