FIFA Bajnokság 9!

“Az első XBOX One-on lefolytatott verseny. Hetvennégy játékos. A szokásos minőség” – ha egy rövid szlogenben jelenne meg az EuroFIFA és a kaja.hu közös munkájának kilencedik eredménye, az valahogy igy nézne ki. Remek hangulat, sok-sok játékos és izgalmas meccsek, amelyek már a Bajnokságaink állandó védjegyei lettek.

Egy héttel ezelőtt rettentően izgatott volt az EuroFIFA stábja, hiszen most először a megszokott Xbox360-as kioszkokat XboxONE-ok váltották le. Kicsit elegánsabb, sokkal otthonosabb és mobilabb szerkezetek. Rengeteg vakfolt volt előttünk a bajnokságot illetően, hiszen nem tudtuk, hogy a szerkezettel rendben lesz-e minden, illetve a játékosaink hogy reagálnak majd a váltásra.

Dia3

Hála az égnek gond nélkül lezajlott a bajnokság. Az előselejtező végeztével, ahol a hetvennégyből, hatvannégy játékos maradt és elindulhatott a klasszikus lebonyolítási mód.  Teltek a percek-órák és jobbnál-jobb meccseket láthattunk. Ismét jelen volt a fiatalabb generáció (említésre méltó, hogy a legkisebb versenyzőnk előbb tanult meg FIFA-zni, mint olvasni, hiszen már négy évesen ott volt a nevezők közt), valamint új és régi arcok is, akik versenyről-versenyre ott vannak velünk a Nagymező utcában. 

Hogy a győztesekről is szó essen: A kilencedik bajnokságot Hegedűs Zoltán nyerte, aki a döntőben ellenállhatatlan játékkal operálva, 2-1-es győzelemmel zárt a bajnokságot Melicher Zoltánnal szemben. 

Dia34

Remélhetőleg a következő verseny is hasonló izgalmakkal és ilyen hangulatban telik majd, mint a legutóbbi, amiről a képeket megtekinthetitek itt