FIFA 18 | Mit tudunk eddig?

Augusztus végén érkezik a Gamescom, az egyik legnagyobb európai játékokkal foglalkozó rendezvény, ahol várhatóan megérkeznek az utolsó főbb információk a FIFA 18-at illetően. Az uborkaszezon lassú lezárása úgy döntöttünk, hogy a mai cikkünkben összegezzük azokat az infókat, amiket eddig megtudhattunk a játékkal kapcsolatban.

Kezdjük igazából a legegyszerűbbel, a külsőségekkel. Dizájn tekintetében idén a sötétkék és a neon szinek kombinációja fog dominálni. A letisztultabb sárga-fekete után ez egy kicsit merészebb megoldásnak tűnik, de kétségtelenül izgalmas választás. Négy reklámarc helyett viszont idén csak egy lesz, akit láthatunk, de ő az egyik legjobb futballista napjainkban: Cristiano Ronaldo. Első FIFA-sorozatos cover-szereplését az első komolyabb trailer mutatta be, amit itt meg is nézhettek:

Még a dizájn kategóriába sorolhatjuk azokat a neten terjedő képeket, amik a különböző menüket mutatják meg, illetve az Icons képek megjelenésével kiderült hogy az idei FUT kártyák hogy fognak majd kinézni.

Maga a játék nem sokban fog változni, hiszen a Frostbite-engine varázsolja ezúttal is a képernyőnkre a játékosokat. Természetesen, őket a roster alakulásának megfelelően szerepelnek majd csapataikban. Egyelőre várjuk az új ligák bejelentését, de a Kínai szuperliga már több mint valószínű, hogy bekerül a játékba, ahogy a német harmadosztály csapatai is.

Teixera

Ha már játékosok. Az előző cikkünkben szó esett az Icons-kártyákról, ami a futballtörténelem legjobbjait hozza a FIFA 18-ba. Mindegyik játékos 3 kártyát kap, amelyek közül az egyiket csak a megújult Squad Building Challange-eken keresztül tudjuk majd elérni. Az SBC-k sokkal összetettebbekké válnak majd, illetve egy felújított online platformon is tudjuk majd menedzselni csapatunkat szeptembertől.

Játékmenet terén a helyezkedésekre és az élethűbb reakciókra gyúrtak idén is az EA Sportsnál. A helyezkedésnél igyekeztek olyan új taktikai megoldásokat alkalmazni, amivel sokkal pofásabb támadásokat tudunk majd összehozni, padlóba döngölve az ellenfelet. Emellett érdekesnek tűnik, hogy a játékban előre kijelölhetünk cseréket a meccs előtt. Érdekes megoldás, igy nem törik meg a meccs üteme azzal, hogy “pasue”-t nyomunk és beállítjuk a nekünk tetsző cseréket. Persze, ha nem megy minden terv szerint, akkor muszáj lesz…de a lazább meccsekre beleférhet ez a technika.

Az utolsó nagy dobás a Hunter-sztori folytatása. Fiatal hősünk története 6 különböző ligában folytatódhat, amelyek közül az amerikai egy kicsit meglepő, de brazil meg abszolút „WTF” kategória, de ha a narratíva normálisan meg tudja ezt indokolni…hát hajrá.

Ja és érkezik a játék Nintendo Switch-re! Játszani fog valaki Switchen? Az jeelntkezzen!

Ez a nagyja tehát azoknak az infóknak, amiket eddig megtudtunk, hamarosan további cikkekkel jelentkezik a nyári uborkaszezonról visszatérő EuroFIFA!