FIFA 17 | Újdonságok a karrier módban!

Az Electronic Arts az elmúlt napokban a FIFA sorozat talán legnépszerűbb játékmódjáról, a Karrier módról is lerántotta a leplet, bemutatva az idei kiadás legfontosabb újdonságait. Ahogy azt megszokhattuk, ezúttal is a részleteken volt a hangsúly a fejlesztések során. Immár a labdarúgásban is egyre nagyobb szerepet játszó kereskedelmi és financiális kérdésekkel is boldogulnunk kell a játék irányítása során. Lássuk mivel lep meg minket idén az EA kanadai csapata.

 A FIFA 17 karrier módja az új-generációs konzolokon, illetve a számítógépes verzión számos újdonsággal örvendezteti meg rajongóit. A Total Club Management névre keresztelt fícsör az NBA sorozat rajongóinak már talán ismert módon, a menedzsment elvárásai által állít a szezon során teljesítendő kihívások elé. A vezetőség elvárásai öt főkategóriába sorolhatók.

  • Hazai eredmények
  • Nemzetközi eredmények
  • Brand építése
  • Üzleti, financiális szempontok
  • Tehetségfejlesztés

Többek között olyan célokat emleget példaként az EA, mint a tehetségek nevelése és foglalkoztatása, visszajutás az első osztályba, világsztárok csábítása a csapatunkba, vagy akár a manapság nagyon divatos, klubnépszerűsítés Ázsiában.

A célkitűzések teljesítési állapotát a játék külön menüpontban monitorozza a könnyű áttekintés érdekében. Fontos, hogy a menedzser népszerűségi szintet igyekezzünk minél magasabban tartani, hiszen a megnyert trófeák és a szokásos statisztikák mellett már ez is minősíti a játékban nyújtott teljesítményünket.

A FIFA 17 igyekszik a valósághoz hű pénzügyi rendszert bevezetni a játékba, melyben a mérleg két oldalát természetesen a bevételek illetve a kiadások alkotják. A karrierünk egyengetése során tehát immár sokkal inkább oda kell figyelnünk a játék gazdasági történéseire is. Részletes elemzést kapunk a transzferekből, kölcsönadásokból, címeres ajándéktárgyak értékesítéséből, mezeladásokból és médiaszereplésekből befolyó összegekről, illetve hasonlóképpen a kiadásokat tekintve a játékosok és egyéb személyzet bére mellett a tehetségfejlesztés, stadion fenntartás és az utazások költségei is megjelennek a grafikonokon.

Számos egyéb változást említ az EA a karrier módot illetően, ezek közül érdekes lehet még a csapatunk menedzserének megjelenése a játékban. A Frostbite motornak köszönhetően minden eddiginél élethűbben fognak a kispadok mellett megjelenni a csapat trénerei, a karrier megkezdése során 11 arc közül választhatunk.

Természetesen a játékban idén debütáló japán J1 League csapatait is kiválaszthatjuk karrierünk egyik állomásaként, ami biztosan nagy örömmel szolgál a FIFA sorozat ázsiai rajongói számára, és számunkra is jó lehetőség a bajnokságuk megismerésére.

Összegezve tehát a játék igyekszik az embert a menüben is minél inkább lefoglalni, növelve ezzel a játék élettartamát. Abban azonban csak reménykedhetünk, hogy a fejlesztők megtalálták a megfelelő egyensúlyt a meccseken illetve a menüben töltött időt tekintve. Hamarosan ez is kiderül, addig is érdemes a játékot a megjelenést megelőzően már megrendelni, hiszen a Konzolvilág ezúttal is remek ajándékokkal hálálja meg a bizalmat. Idén eredeti focis előrendelői tárgyak közül válogathat aki a Konzolvilágot választja. A megrendeléshez kattints az alábbi képre.