FIFA 17 | TOP5 – Kötelező vétel!

Rengeteg cikkünk születik a FIFA-sorozatot illető, általános tudnivalókról, de talán ritkábban megyünk bele a mélységekbe és adunk tippeket nektek a különböző játékmódokkal kapcsolatban. Igyekszünk ezen lassan változtatni, aminek első lépése egy Karrier módot érintő jótanács-csomag lesz.

Első körben szeretném azt az öt játékost nektek bemutatni, azoknak ajánlok, akik épp arra adják a fejüket, hogy új menedzser-karriert indítanak és szükségük lenne pár ígéretes fiatalra. A lista szubjektív, tehát lehet, hogy NÁLAD nem fog működni. Ha így lenne, légy bátor és írd meg komment formájában, hogy te kiket ajánlanál!

5.) Bernd Leno 

Biztos, hogy mindenkinek van olyan ellenfele a Menedszer módokban, akikkel szemben minden meccs erős verítékezéssel telik. Számomra a Bayer Leverkursen az egyik ilyen egyesület, főleg a nagyszerű hálóőrnek, Lenonak köszönhetően. Miért érdemes őt bemutatnom? Amellett, hogy remek kapus, egy kis trükkel ingyen is hozzájuthatunk. A második szezon felénél, a téli átigazolási szezonban köthetünk vele előszerződést, így ingyen megkapjuk, az akkor 89-90 körüli OVR-el rendelkező hálóőrt, aki ezt bravúrokkal és rengeteg cleen sheet-tel hálálja meg. Nekem az Inter Milan-os karrieremben kihagyhatatlan a kezdőből (főleg az után, hogy Handanovic a második szezon közepén meglépett), jelenleg pedig ilyen statokkal rendelkezik:

4.) Benjamin Henrichs

Mindig igyekszem olyan játékosokat keresni, akik annak az országnak a szülöttei, amilyen csapattal éppen játszom. A Wolfsburggal indított szezonomnál igyekeztem egy ígéretes német szélső hátvédet vadászni magamnak, mire kikötöttem ismét a Leverkursennél. Ezúttal pénzért igazoltam tőlük, de minden eurót megért a villámlábú, remekül szerelő Hendrichs. Nagyon fiatal, a támadásokban is gyakran kíséri (egy jól eltalált bombagóllal már elősegítette az Európa Liga menetelésemet) és kora ellenére igen jó pontokkal rendelkezik. Posztjára gyakran Sidibét szokták ajánlani a Monacoból, de abból a csapatból tudok én jobbat is!

3.)  Andrea Belotti

Ritkán jelentem ki egy játékosomról, hogy “nélküle nem lett volna ilyen évem”, de Belotti 32 gólja a Serie A 2018/19-es szezonjában nagyon hiányzott volna nekem. Nem csak azért, mert rajta kívül egy góltalanságban szenvedő Gabriel és egy cserepad-kompatibilisnek is enyhén nevezhető Caprari volt elérhető (Icardi dobbantani akart az év elején, ment a Manchester Unitedbe), hanem mert hihetetlenül ritka az, hogy ennyire egy személytől függő legyen a csapatom. Eddig az volt a gyakori, hogy megoszlott a csapaton belül a gólfelelősi poszt, itt viszont Belotti úgy vette a hátára az együttesem, mint addig még senki. Nagyszerűen fejel, de lábbal sem szokott gyakran hibázni. Gyorsabb lehetne talán, de a staminája és egyéb fizikai tulajdonságainak hála egy igazi technikás erőcsatár lesz belőle (engem Lewandowskira emlékeztet egy kicsit). Nektek is ajánlom, ha csatárgondokkal küzdötök! 

2.) Ross Barkley

Wayne Rooney 2.0. Én így jellemezném a fiatal, dél-afrikai felmenőkkel is rendelkező angolt. Amellett, hogy irányítóként remekül szolgálja ki a csatárokat, gólérzékeny is és igazi box-to-box mentalitása van. Bevethető MC (középső középpályás) posztján is, de igazán a csatárok mögött érzi jól magát. Nálam instant vétel, ha Angliában (főleg a Manchester Uniteddel) kezdek egy szezont. Tökéletesen veszi át a Wayne-örökséget, ami lendületes játékot, a pálya bármely pontján való felbukkanást, gólokat és sok-sok kidolgozott akciót jelent a vevő számára. Akinek nem jön be a kis spanyol, Mata-ra nagyjából azonnal cserélhető, de egy Fellaini-Barkley cserével jártok igazán jól (bár itt rá kell egy kicsit fizetni Barkleyra).

1.) Fabinho

Jöjjön az abszolút kedvencem. Belottira azt mondtam, hogy elengedhetetlen volt a bajnoki cím megnyeréséhez? Az ezt követő szezonban kiderült, hogy Fabinho nélkül az sem lett volna ilyen egyszerű. A klasszikus 4-3-3 közepén játszó brazilt rögtön az első szezonomban igazoltam Milánó kék-fekete részére és 3 szezonnal később egy 65 milliós csekknek mondtam igent (sajnálatos módon). A védelem közepén és jobb szélén is bevethető védekező középpályás nem csak szűrő munkájában volt kiemelkedő, hanem távoli lövéseiben és a kulcspasszok osztogatásaiban is óriásit alkotott nálam. Barkley mellett ő az, akit igazán box-to-box játékra teremtettek, testfelépítésének és staminájának köszönhetően pedig igazi elnyűhetetlen harcos lett belőle. Kötelező vétel!

Sajnos róla már csak ilyen képet tudok mutatni 🙁

Most ti jöttök! Nálatok kik az instant-vételek a karrier módban, esetleg az Ultimate Teamben? Ne csak kommentek közt írjátok le, hanem mutassátok is meg csapataitokat! Csináljatok screenshotot és küldjétek be az EuroFIFA Facebook-oldalára, vagy töltsétek fel Instagram-ra, az #eurofifa hashtag-et használva! A legjobbakból válogatás készül majd az oldalra, illetve a Facebook felületünkön meg is osztunk veletek egy párat. Ízelítőnek, ime egy #myYear11 csapat: