FIFA 17 | Mit tudunk eddig? #1

Közeleg a napja, hogy a FIFA 17-et a merevlemezünkön, vagy konzolunkban tudhassuk, de addig is rengeteg információ lát napvilágot az EA Sports felületein. A nyarunk kissé kaotikusra sikeredett, igy visszamenőleg, két-három bejegyzésen keresztül átvesszük, hogy mit is tudhattunk meg eddig a FIFA-sorozat legújabb darabjáról. Az első infóblokkban az eddig megjelent videós anyagokról esik pár szó, Anthony Martial, Marco Reus, Eden Hazard és James Rodriguez közreműködésével.

A futball megváltozott, hirdeti a mottó, amihez passzolnia kell a játéknak is. A játékmenetbeli változtatások mindig is fontosak voltak, hogy a FIFA méltó legyen a “legélethűbb futballszimulátor” megnevezésre. Ezúttal négy dologra koncentráltak, az immáron Frostbite enginnel futó FIFA 17 esetében: az állított helyzetekre, a mesterséges intelligenciára, a test-test elleni küzdelemre, valamint a támadási mechanizmusokra.

Az első videó Aaron McHardy és James Rodriguez “műsorvezetésével” mutatja be a szabadrúgások, szögletek és tizenegyesek új tulajdonságait. A rúgó játékossal való, szabadrúgások és tizik előtti helyezkedés lehetőséget ad, hogy befolyásoljuk a labda ivét, vagy a rúgás erejét. Nem csak a direkt rúgásokra koncentráltak a fejlesztők, hanem a “passz” helyzetekre is. A szögletek és a beívelt szabadrúgások esetében már egy jelölővel kérhetjük a labdát egy adott helyre, amit az általunk vezérelt “fogadó” játékossal a kapuba küldhetünk. A bedobásoknál “csalhatunk” egy pár lépést, ezzel is előnyösebb helyzetbe kerülve…figyelem, a spori sem tűri a végtelenségig a sétálgatást.

A második videóban a tuningolt MI-t reklámozzák, aki újdonsült támadó-intelligenciájával felvértezve, igyekszik a legjobb helyeket megtalálni egy támadás során. Üresbe mozgások és pár testcsel, amivel bővült a repertoár, hogy minél előbb a kapussal szemben találhassuk magunkat.

Eden Hazard nem a legtestesebb játékos, de van annyira képzett, hogy  testi adottságait remekül tudja kamatoztatni a pályán. A FIFA 17-ben a labdaátvétel előtti helyezkedés, lökdösődés is valósághűbb lesz a tervek szerint. Ahogy ránk zár az ellenfél játékosa, lehetőségünk lesz testtel fedezni a labdát, már az első érintéstől kezdve. Hasonló mechanizmus eddig is volt a játékban, de a FIFA-játékosok számára jól jöhet ez a továbbfejlesztett rendszer az eszköztárban.

Anthony Martial nélkül a Manchester United szezonja talán még ennyire sem lett volna eredményes. A fiatal francia sokat tett hozzá a United támadójátékához, itt pedig a mi támadásaink fejlődését mutatja be.  Bár látványos újításokkal nem számolhatunk, de a lövések helyezése, valamint a támadásépítés mechanizmusa, a Reus-os videóban látottakkal kiegészülve, igyekszik valósághűbbé tenni majd a támadások utolsó pillanatait.

A bejegyzés végére még egy info: talán már tudjátok, hogy idén Marco Reus lesz látható a FIFA 17 borítóján, megtörve a Messi-haegemoniát. Ti mit szóltok hozzá? Rá szavaztatok, esetleg másra? 

fifa-17-cover-star-revealed-who-039-ll-replace-messi-hazard-martial-rodriguez-or-reus_1469273546