FIFA 17 | Játssz nagyban!

Ahogy azt előző cikkünkben ígértem, ma szó esik az EA Sports által szervezett, hivatalos rendezvényekről. Nem rossz egy EuroFIFA által szervezett, jó kis verseny…de az FIWC-nek is megvan a maga hangulata, nem?

Nos, utóbbi az, ami az új játékmódokkal, egy komolyabb átszervezést kap, de erről majd a cikk vége felé. Előbb nézzük meg, hogy mi is az az Ultimate Team Championship sorozat. Az UT újdonságairól már esett szó egy korábbi cikkünkben, amit kiegészitenénk még ezzel az infóval. Az EA-nél ráéreztek arra, hogy az Ultimate Team csapatainkat sokszor jobban szeretjük menedzselni, mint a hivatalos csapatokat. Nos, itt volt az ideje, hogy erre a játékmódra is felépítsenek egy verseny-rendszert, ami a FIFA 17-el kezdi meg pályafutását és befolyásolja a régóta működő FIFA Interactive World Cup-ot is.

A Ultimate Team Championship Series az Xbox One és PS4 tulajok számára lesz elérhető(sajnos a PC-sek csak a FUT Championsben játszhatnak). A lebonyolításához szükséges a játékosnak elindulnia a már bemutatott FUT Champions versenyeken. Az ott szerzett eredmények alapján egy ranglétrára kerül, majd minden hónap végén, egy adott régióban a ranglétra csúcsán lévő játékos megnyeri a lehetőséget, hogy a selejtező bajnokságában játsszon. A lebonyolítássál kapcsolatban sok kérdőjel van még, főleg a helyszíneket illetően, hiszen offline bajnokságokról is lesz szó az UT CS-ben (az új FIFA-ban lesz lehetőség az UT-csapataink letöltésére és offline használatára, ezért megoldható ez), amik lehetőséget adnak, hogy a második etapba, azaz a Regionális döntőbe kerüljenek a játékosok. A Regionális döntők, illetve a kvalifikáció menete egyenlőre homályos, lényege annyi, hogy 32 játékos marad a végére, akik egyenes kieséses rendszerben csapnak össze (az infókból egyenlőre nem tiszta, hogy a két platformon egy időben inditanak két bajnokságot, vagy a köröket rendezik más-más gépeken, tehát egyet PS4-en, egyet Xbox One-on), hogy  felülhessenek a széria trónusára.

panel5-lg-2x

Az FIWC-re is lesz befolyása ennek a sorozatnak, hiszen az UT CS legjobb játékosai a hivatalos FIFA-világbajnokságon is részt vehetnek majd, hogy az augusztusi döntőben a legjobbnak járó címért küzdhessenek. Az utolsó mondatban említsük meg, hogy mennyi pénzről is szól ez a dolog: Az EA Sports 1.3 millió dollárt rakott félre, mint kiosztható pénzmennyiség. Természetesen, a kis döntők nyertesei és a végső győztesek közt szétoszlik a lóvé…de valljuk be, elég jól hangzik. Az EA még nem közölt minden infót, ezt az oldalukon is feltüntették…de ahogy jönnek az új anyagok, mi megosztjuk majd veletek. 

Mit gondoltok, belevágtok? Kellene hozzá egy játék? A Konzolvilágnál meg is vásárolhatjátok!