FIFA 16: Tanulj játék közben!

Javában folyik az évente megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo – ismertebb nevén E3. Idén sem maradt el az Electronic Arts sajtótájékoztatója, melyről egy előző cikkünkben adtunk hírt. A FIFA 16 sok újdonsággal szolgál majd a vérbeli illetve az új rajongók számára is. 

2015 őszén valószínűleg nem okoz majd nehézséget az idei FIFA elsajátítása. Egy teljesen új funkcióval bővül a játék, melynek segítségével mérkőzés közben kaphatunk interaktív tippeket a játékmenettel kapcsolatban. Nem számít milyen hosszú ideje tartunk a sorozattal, mindig akadnak felfedezni valók a FIFA aktuális epizódjában. A fejlesztők célja így az alapvető játékmenetbéli lehetőségeken kívül a konzol előtt ülők képességeinek fejlesztése is lesz idén. 

image-1.img

Egy opcionálisan aktiválható grafikus felület (Heads-Up-Display) segítségével mérkőzésben közben, az adott szituációnak megfelelő segítséget kapunk majd a beállított “tréning fokozat” függvényében. Alacsony szinteken egyszerűbb, könnyen megvalósítható tippeket kapunk, amíg az igazán veterán játékosoknak lehetőségük lesz teljesen mélyre ásniuk magukat a játékmenet által kínált lehetőségekben. Magas nehézségi fokozatokon a digitális tréner nehezen kivitelezhető, ám a mérkőzés végkimenetelét alapjaiban befolyásoló tippekkel látja majd el a fejlődni vágyókat.

image.img

Valószínűleg egyes online játékmódokban ez a funkció nem lesz elérhető az egyenlő kűzdelem jegyében. Ennek ellenére igen izgalmasnak ígérkezik a FIFA 16 Trainer névre keresztelt opció. Ezekután már senki nem mondhatja, hogy nem tud fifázni!

Ehhez kapcsolódóan a “Skill Games” szekció is tovább bővül egy kezdőknek szánt nehézségi fokozattal. Alapvetően a mérkőzések betöltése közben elérhető játékmódot szintén a különböző képességek fejlesztésére implementálták a fejlesztők. Ennek kiegészítése képpen kaphatunk további hasznos tippeket a mérkőzések közben, amennyiben szükségesnek érezzük.