FIFA 16: Labdaérintés nélkül!

Bizonyára a veterán rajongók emlékeznek még a FIFA 2002 egyik kiemelkedő újdonságára, amit annak idején “off the ball control” néven ismerhettünk meg. Az EA Canada fejlesztői évről-évre igyekeznek minél inkább elválasztani bennünket a labdától, ezzel a lehető legélethűbb szimulációt létrehozva a virtuális gyepen. 

A FIFA 12 óta különösebb panaszunk nem lehet a labdavezetésre. Játszi könnyedséggel lavírozhatunk el a legkeményebb védősor mellett is az analóg karok segítségével. Ősszel egy magasabb szintre emelhetjük majd tudásunkat ezen a szinten, melyhez a játék nem kis segítséget nyújt majd. A FIFA 16 bőrbogyói az ígéretek szerint teljesen elválnak a labdát vezető játékosoktól. Innentől kezdve Mi magunk mondhatjuk meg, mikor szeretnénk és hogyan labdához érni!

image-3.img

Az úgynevezett “No Touch Dribbling” fejlesztésében oroszlánrészt vállalt Lionel Messi is, akinek mozdulatait különös körültekintéssel rögzítették a kanadai stúdióban. Ha más nem is, de egy kis Messi mindenkiben megtalálható lesz a FIFA 16 ősszel érkező gammájában.

image-2.img

Összegezve tehát: a cikkben említett “No Touch Dribbling” funkció segítségével lehetőség lesz szabadon gurulni hagyni a labdát és a digitális játékossal testcseleket alkalmazva elmozogni a védők árnyékából. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, miként is fog ez működni a gyakorlatban! A szokásokhoz híven a FIFA 16 demo verziója augusztusban érkezik majd, minden elérhető platformra.