FIFA 16 | Így fogadtátok a lányokat

Már az első cikk megjelenésének napján eldöntöttem, hogy követni fogom a reakciókat a hölgy játékosok debütálásával kapcsolatban. Voltak nagyon pozitív megjegyzések, vicces-himsoviniszta, kevésbé vicces himsoviniszta és élből ellenszenves reakciók. Ezeket összegyűjtöttem egy bejegyzésben, pusztán “érdekesség” szempontjából.

Az első blokk jöjjön az EuroFIFA Facebook-oldaláról. A kérdés úgy szólt “Várjuk már a hölgyeket?” és az erre kapott válaszok igazából a két végletet fogták meg. Volt aki örült, volt aki szimplán csak annyit irt “nem”. A végeredménye persze az lett a beszélgetésnek, hogy miért nem az NB1 került be a játékba a csajok helyett, de a legtöbb olvasón pozitív visszhanggal volt a csajokkal szemben.

Ezután jöjjön egy francia oldal reakciója, amit azóta láttam már angolra, sőt magyarra lefordítva is: “Mi az, hogy csajok lesznek a FIFA 16-ban? Na, az egyetlen olyan helyen is cs*sztetnek majd minket, ahol eddig békében voltunk”. A reakció inkább szélsőséges, bár a későbbi reakciók (ezeket a képen nem láthatjátok) végül tompították a reakciót és inkább a humoros oldalát fogták meg. 

fifa16_reakciók02  

Egy 9GAG-es poszt alatti kommenteket is meg szeretném mutatni, itt ismét a poén játssza a fő szerepet. Az első komment a “meztelen módot” várja, majd a szokásos “a csajok nem mondják el a problémáikat” poénra megyünk át. Aztán egy későbbi, Menedzser módban esetlegesen felvetődő “problémát”, a terhességi szabit fogják meg. Aztán, persze jön egy elégedetlenkedő, aki szerint haszontalan a hölgyek importálása a játékba.  

fifa16_reakciók01

 

Azt viszont el kell ismerni, a reakciók nagy része még igy is pozitiv. Az angol TrollFootball, majd más focis oldalak is megosztották ezt a képet. Respekt az EA Sportsnak, hogy megtette ezt a lépést.  

 

10906384_1449223868451158_2862553391450107928_n

 

A kutatásom legnagyobb részében pozitív véleményekkel találkoztam, köztük egy pár elégedetlenkedővel, illetve pár szélsőségesebb esettel (Volt olyan, aki odáig fajult, hogy elindította a “nőknek a konyhában a helyük” kezdetű vitát). Ilyen reakciók után tényleg örülhetnek az EA-nél, mert úgy tűnik jó döntést hoztak. Valószínű, hogy már a demo-ban szerepel majd egy-két női csapat, hogy ki lehessen próbálni, mit is tudnak a csajok.

A következő infóblokk előreláthatólag az E3-ról érkezik majd, reméljük, hogy hasonló kaliberű változásokat és híreket hoz majd a rendezvény.