FIFA 16 | Első benyomások – Demo

Elérkeztünk hát a nagy pillanathoz. Este 11-et ütött az óra, miután sikerült elindítanom az első meccset a FIFA 16 demoban. A játék indít, próbameccs leállít, irány a beállításokhoz, új csapat választása…lássuk az élményt.

A menü és a dizájnelemek javukra változtak. Szerintem remekül mutat ez az élénkebb dizájn, illetve a csempés elemek is most, mintha jobban mutatnának. A Kick-Off menü is szebb lett, szóval pacsi a megjelenésért felelős osztagnak. Irány a csapatválasztás, naná, hogy az első meccs a két női csapattal lesz (erről hamarosan videó is elérhető lesz). Az összes arc befotózva, az előnézeti képen egy női fizimiskával bíró pixelfigura mosolyog rám, majd kezdődik a meccs előtti training mód. Az ívelést kell gyakorolni, ebből is kiderült, hogy variált egy kicsit az EA, új gyakorlatok kerülnek majd a játékba (ahogy az a Karrier módot bemutató videóban is látható itt-ott). 

A meccs kezd, kicsit FIFA 15 szaga van. Nem sokminden változott, csak pár új kamera-szög, amit újonnan kaptunk. Kezdősípszó és hoppá. Egy picit mintha másabb lenne. A demoban egyre inkább azt éreztem, mintha fél úton lavírozna a FIFA-részek és a PES-részek irányítása közt, ami szerintem jót tett a játék irányításának. A játékosok közt több a kontaktus, ahogy a labda is gyakrabban akad el a lábakban. Helyezkedés tekintetében is van némi javulás, mintha ügyesebb lenne a beígért középpályás védelem.

Droppolgat az FPS-szám, de nem veszélyesen, tipikus demo-hiba a FIFA-tól. Tavaly is volt, idén sem veszélyes. Feltűnik pár furcsaság. Miért mondja a kommentátor, hogy “He is Kessler”, amikor egy hölgyről van szó? Nem “She is …”? Apró hiba, de remélhetőleg a teljes erzióban már nem lesz ott. A hangok tekintetében ez az egy panasz van, hiszen a meccs közbeni női sikolyok, kommunikáció tényleg elhitetik velem, hogy csajok vannak a pályán. A kommentátor tényleg többet beszél, legyen szó a felállásról, vagy egy adott játékosról. 

Élvezem a meccset. Kicsit nehezebb a helyzetek kialakítása, de annyival élvezetesebb. Cselek, finom mozdulatok és Marozsán Dzseni is jól fest. Úgy érzem szeretni fogom a 16-ost. TEszt majd a teljes verzióról.