FIFA 16: Cselezz érintés nélkül!

Az egyik gameplayt érintő újdonságról publikált videót egy-két órával ezelőtt az EA Sport YouTube csatornája. A “No Touch Dribbling” (későbbiekben NTB) rendszert nem mással, mint Lionel Messivel, az FC Barcelona sztárjának mo-capelésével fejlesztik.

Lionel Messi rengeteg látványos gólt szerezett már szólókból, igy azt kell mondanunk, nem hiába esett rá a választása az EA fejlesztőinek (meg ugye ő a reklámarc). A videóban láthattok vele egy mini-interjút, illetve a Nick Channon producer narrálja az eseményeket.  

Messi alapvetően a cselek kivitelezéséről és annak részleteiről beszél, majd Nick veszi át a szót. Az NTB rendszer nem csak az argentin zseni, hanem az összes játékos fegyvere. A testcselek ezzel új szintre érnek, hiszen egy ügyesebb mozdulattal elhitethetjük a védővel, hogy ő van a toppon, majd egy bokamozdulattal visszarántjuk őt a szomorú valóságba.  A labda egy picit elgurulhat a játékostól, de még igy is a kontrollja alatt tudja tartani. Ez utóbbi talán azoknak lehet válasz, akik szerint “ragad” a labda a játékban szereplő karakterekhez.

Mit gondoltok, hasznos ez az új rendszer? Online, vagy offline versenyeken érdemes lesz bevetni?