FIFA 15: Xbox360 és PS3

Láthattuk milyen is a játék a “jövő” szórakoztató elektronikai platformjain. A GamesCom-on minden játékos az állát keresgélte az elképesztően élethű vizuális élmény és a játékmenetbeli innovatív újítások miatt. Joggal merült fel a kérdés sokakban (főleg a türelmes játékosokban), hogy mit várhatunk a jelenlegi generációtól? Mi az amit az Xbox360 és PlayStation 3 architektúra megbízhatóan tud kezelni ezen a téren?

Hatalmas megkönnyebbülésre az Electronic Arts nem feledkezik meg a 2006 környékén debütált konzolokról sem, melyből megjelenésük óta egyenként körülbelül 80 millió példány fogyott el. A jelenlegi generáció váltás az elemzők meglepetésére is nagyságrendekkel lassabban megy végbe mint a 2000-es évek első évtizedében. Ezáltal a fejlesztők és kiadók közösen leginkább már a legújabb platformokra koncentrálnak elsődlegesen. A realitások talaján maradva azonban tény, hogy még mindig az előző generációnak számító konzolok pörögnek a nappalik többségében. Ennek következtében butaság lenne a piac túlnyomó többségét elhanyagolni.

Ahogyan azt már említettük, vannak olyan újdonságok melyek kizárólag PlayStation 4 és Xbox One készülékeken lesznek elérhetőek. Azonban a játék lelkét szolgáló díjnyertes GamePlay, az idén bemutatkozó autentikus Premier League és a hatalmas népszerűségnek örvendő karrier mód is tökéletesen tükrözve lesz a már bemutatott új generációs változat alapján.

Játékmenet

 • Mozgékonyság és irányítás (Agility and Control): minden idők legreszponzívabb játéka lesz a FIFA 15. A játékosokat az új generáción már bemutatottak alapján tudjuk majd a labda közelében irányítani.
 • Emberfogás (Man-to-Man Battles): az idén továbbfejlesztett védekezés és szerelései fizikai modellnek köszönhetően az apró érintések és jól időzített mozdulatok sokkal kifizetődőbbek lesznek.
 • Korrekt Érintés (Correct Contacts): a labda mozgása teljesen megváltozik idén a játékban. Minden érintés, passzolás és lövés külön jelentőséggel bír. A labda mozgását valós időben befolyásolja bármely testhez (játékos vagy tárgy) való érintkezése.
 • Fogadó irányítás (Set Piece Control): bedobások vagy pontrúgások esetében idén mi pozicionálhatjuk a fogadó játékosokat, akik a helyükön maradnak.

 fiffa-15-ps3-360-dribble

A látványra eddig sem lehetett panasz…

Páratlan Intelligencia

 • Team Managemant: a teljesen újra gondolt csapatkezelési képernyő eddig soha nem látott lehetőséget nyújt a legjobb taktika vagy csapatösszeállítás kiválasztására.
  • Team Sheets: maximálisan 6 db egyedileg előre beállított csapatösszeállítást lesz elérhető majd karrier módban összeollózni, melyek között egyetlen kattintással lehet váltogatni mérkőzések előtt.
  • Instructions: összesen 10 db támadó és védekező taktikai beállítás rendelhető a pályán tartózkodó játékosokhoz. Ezzel sokkal részletesebben megadható lesz, miként áll fel a csapat illetve egy-egy játékos mit tesz hozzá a játékhoz.
  • Formations: gyári illetve a játékos által megadott csapatfelállások idén is színesítik majd a játékot.
  • Roles: a pályán lévő játékosoknak könnyedén kioszthatóak lesznek olyan szerepkörök, mint csapatkapitány vagy rúgó és fogadó játékosok.
  • Tactics: a már említett “Team Sheets” funkcióhoz egyedi taktika is rendelhető, így a különböző csapatösszeállításokhoz saját felállás is rendelhető.
 • Team Tactics: a játék közben elérhető gyors-taktikák is bővülnek idén. Az úgy nevezett “Park the Bus” az “Ultra Defensive” illetve az “All Out Attack” az “Ultra Offensive” felfogásoknál erősebb szélsőségeket kölcsönöz a játékosoknak. Ezzel bővítve a lehetőségeket, hogy az adott szituációhoz még jobban alkalmazkodjon a csapat.

fiffa-15-ps3-360-trapping

Elképesztő Látvány

 •  Élethű Játékosok: a következő generációs verzióból átemelve, a PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokon is a már bemutatott részletességű játékosmodellek köszönnek majd vissza. Hatalmas meglepetésre pedig idén a mezek is koszosak lesznek a sártól és gyepszőnyegtől.

fiffa-15-ps3-360-dribble2

Páratlan Valósághűség

 • Barclays Premier League: a bajnokságban szereplő 20 stadion, több mint 200 részletesen kidolgozott játékos arc, és a sokat emlegetett autentikus TV közvetítés és a gólbíróval fűszerezve.
 • Török Liga: nem meglepő módon a Török első osztály szintén része lesz a PS3 és Xbox360 változatnak is.

gen-3-header

Idén is a megszokott piros számokkal díszített borítóval jön a “current-gen” FIFA 15!

 

Játékmódok

Idén is visszaköszönnek a jól megszokott szolgáltatások az Ultimate Team és a Tournament Mode képében, de ugyanúgy elérhetőek lesznek a mini játékok, ko-operatív szezonok és az egyéb online ficsőrök is a játékban.

 

Tavaly azt írtuk, hogy méltón búcsúzik az EA SPORTS az előző generációtól. Idén azonban eddig soha nem látott körítéssel és játékmenettel jelentkezik a FIFA 15 PS3 és Xbox360 platformokon. Akik nem váltottak még az új készülékekre egyáltalán nem kell bánkódjanak. Sokmindenről ugyanis nem maradnak le. A játék 80%-ban egy az egyben ugyan azt nyújta idén minden elérhető platformon.

 

További információk és forrás az easports.com -on! 

 

Beszéljük meg a Kispadon vagy a hír alatti komment mezőben, mit várunk a FIFA 15 PS3 és Xbox360 gépekre megjelenő változatától?