FIFA 15: Kivánságlista

A pangás időszakát megtörjük. A munkálatok az új oldal-designel még mindig folynak és a VB játék tesztjéről sem kell lemondanotok, hiszen hamarosan láthatjátok azt is. Addig is, készítettünk egy összeállítást arról, hogy mire vágynak a játékosok, a FIFA-sorozattal kapcsolatban.

1. Menedzser módot, de részletesebbet:

Az egyik legtöbb kérés ezzel a móddal szemben jön, ez szinte természetes. Első körben az új ligák utáni kuncsorgás (NBI, Török liga, stb.) teszi ki a kívánságlisták nagy részét. Az előszezonban a legtöbben a “saját célpontokat” hiányolják. Szeretnék saját maguknak kiválasztani a célpontokat, ahol akár több (6-7, végtelen) cserét is bevethetnének. Sőt, nem csak meccseket, de tornákat is rendezhetnénk a nyáron. Ezek mellett az ificsapatok örvendenek még népszerűségnek. Nagyon sokan szeretnék, hogy többet foglalkozhassunk a fiatalokkal. Legyen “ifi-liga”. Nevezzük a fiatalokat egy ligába, ahol akár mi is irányíthatjuk őket. Ehhez persze az kell, hogy egy nagyon bő ifikeretet hozzunk össze. A másik kérdés az edzés. Sokan szeretnék, ha alkalmazhatnánk segédedzőket (az Ultimate Team rendszere szerint, amolyan megvásárolható kártyaként), ami fejleszti a játékosok tulajdonságát, fittségét, stb. Az edzéseket vezényelhetnénk, ami szintén javíthatná a játékosok képességeit (plusz, magunkat okolhatnánk, ha valaki megsérülne az edzésen). A válogatott edzésével kapcsolatban a “scout”-okat emelik ki. Nagyon sokan szeretnének állandó képet kapni arról, hogy “kit lenne érdemes beválogatni”. Az EuroFIFA Facebook oldalán már publikáltam pár képet a Naptár problémáiról, nos ennek az átdolgozására is jöttek már “kivánságok”.

2. MI, menj a labdáért!

Az MI-al kapcsolatban még mindig a labdához való ragaszkodás, pontosabban, annak hiánya a téma. A játékosoknak agresszívabbaknak kellene lenniük, mig a kapusoktól még élethűbb reakciókat várnak el a FIFAsok. Az edzői megoldásokat is sokszor alamuszinak értékelték a játékosok: “kreatívabb edzőket” kívánnak.

3. Körités: Ignite-ot ide!

Ez főleg a PC-sektől jön, de az X360 és PS3 tulajok is szeretnének legalább hasonló látványvilágot, mint amit az új motor produkál. 3D-nézők, meccs előtti és utáni stadionképek, játékos közelik, edzők mutatása és egyéb dizájnelemek. Felvetődött a kapusok meze is, több kérés is arra tér ki, hogy több csapat kapusa kapja meg a megfelelő uniformist. Esett szó még cipókról és kiegészítőkről is. A játékosok nagy része szeretné megkapni az újabbnál-újabb játékszereket/kiegészítőket, hogy futballistáik naprakészek legyenek a futball-divat szerint is. A legérdekesebb kérés egy “stadion-generátor”, amivel a kisebb csapatok is kaphatnának valamivel egyedibb épületeket.

4. Be a referee

Állandó kérés. Mi is szeretnénk!

5. Női liga:

Igen, ez is felvetődött. Főleg a női BL és világversenyek, amik kezdenek népszerűek lenni. A kérdés, hogy ez mikor jelenik meg a FIFA-ban is.

6. Hosszabbítás

Ne csak az legyen kiírva, hogy +4, hanem pörögjön az óra is. Annak, aki 4 perces félidőkkel játszik, nem biztos, hogy értelmét látja, hiszen kb 3-4 pillanatig lenne a szeme előtt ez a számláló. Többi esetben érdekes lehet.

A nagy része tehát ez a kívánságoknak. Ti mit szeretnétek az új FIFA-ba?