FIFA 15: Gamescom 2014

Ma délelőtt zajlott le az EA Sport bemutatója a FIFA 15-ről és a FIFA Worldről. A szerkesztők sokkal inkább egy összefoglalót tartottak a játék eddig bemutatott képességeiről, valamint kitértek az apróbb tartalombeli változtatásokra. 

Először is, beszéljünk a FIFA Worldről, amit egy FC Barcelona ihletésű trailerrel vezettek fel. Szó esett a tartalmak változtatásáról, mint például az új ligarendszer és egy új engine is a játékba kerül. Béta tesztünkből emlékezhettek, hogy a játék nem volt teljesen hibátlan a mozgás és irányítás terén. A készítők a játékosok visszajelzései alapján próbálják ezt javítani, alakítani, így a játékba ültettek egy új mozgási rendszert is. Persze, félhetnénk, hogy az új engine miatt a játék akadhat a netes meccseken. Nos, a bemutató során kitértek arra is, hogy ez a változtatás nem fogja befolyásolni a játék sima futását. 

A FIFA World pár perces bemutatása után következett David Rutter, aki már a FIFA15-öt ért változtatásokról beszélt. Korábbi cikkeinkben leírt dolgok kerültek elő, mint az Ignite adta animációs lehetőségek, a török liga bekerülése a játékba, a Premier Leaguevel való technikai kapcsolat, csapat menedzselési változtatások és a design elemként megjelenő gólvonal technológia is.

Az újítások között számon tarthatjuk, az előző cikkünkben bemutatott “next-gen goalkeeper” rendszert, valamint a goal.hu-val közösen elkészített új HUB-ot, amin a való világ eseményeit is követhetjük, a játékon belül.

fifa-15-match-day-live-front

A karrier módot érintő változtatás, hogy ezentúl nem kell a kupameccsek előtt, minden alkalommal átszervezni a csapatot. Egy menüpontnak hála, előre elkészítheted a B-csapatod felállását, és két-három kattintással már aktiválhatod is azt, a meccs előtt.

fifa-15-career-mode-team-sheet

Az Ultimate Team sem maradt érintetlenül. A játék ezen része kapott egy kölcsönzési rendszer, ezáltal kipróbálhatod egy pár meccsen,  azt a játékost, akit később le szeretnél igazolni. Emellett egy “Friendly Season” módusz is helyet kap, ahol a haverokkal rendezhettek Ultimate Team bajnokságot.

fifa-15-fut-loanplayer_updated

Az UT-vel kapcsolatos a legendák számának növekedése, amit már tegnapi cikkeinkben kitárgyaltunk. Az eddig 43 főt számláló hall of fame most 14 fővel bővült, köztük Roberto Carlos, Bobby Moore és Hristo Stoichkov. 

fut15_legends_header_eng_850

A játék megjelenéséről is érkeztek pontosabb információk: Az amerikai kontinensen már szeptember 23-án, mig Európában 25-én, végül az Egyesült királyságban szeptember 26-án lesz megvehető a FIFA 15. 

David Rutter szavaival, azaz a FIFA 15 mottójával búcsúzva: “Feel the game”