FIFA 15: Első látásra

Lehetőséget kaptak a Twitch.tv munkatársai egy exkluzív FIFA 15 játékmenet bemutatóra, melyet a népszerű gamer videós portál élőben közvetített. A helyszíni stúdióban Sabastian Enrique-t látták vendégül, aki rendkívül nagy lelkesedéssel beszélt a játékról. Cikkünk alján találhatjátok a közel 32 perces videót, ami az idei első hivatalosan rögzített játékmenetbe nyújt bepillantást.

Idén, a fejlesztők, tőlük megszokott módon a játék egy korai verzióját vitték magukkal a kölni kiállításra. Ez az úgynevezett “első működő” változat, amelyben funkciók szempontjából már szinte minden szerepel. Érdekesség, hogy szintén ezt a build-et vitték magukkal az utóbbi hetekben tartott zárt ajtós bemutatókra is. 

Részletekben az erő!

Igazán lenyűgöző, hogy mennyire odafigyelnek a készítők a legapróbb részletekre is. Ezek nem feltétlen tűnnek fel első ránézésre, de nagyon sokat hozzáadnak a gondosan megkomponált atmoszférához. Rögtön az első képkockákról látszik, hogy nem csak a kameraállások, a közönség hangulata mimikája a valódi TV közvetítésekben látható vizuális élménynek. A mérkőzés elején felugró ablakok egy az egyben az idei Premier League közvetítések közben látható küllemben tárulnak a játékos szeme elé. Ez hihetetlenül megalapozza az egész mérkőzés hangvételét. 

fifa15_gameplay_07

Szintén apróság, ám mégis fontos gesztus a kommentátorok fényképének beágyazása mérkőzés előtt. Ők ugyanis végig velünk vannak az egész mérkőzés során. Hasonlót pedig láthattunk már a Madden sorozatban, amikor a kommentátor állásból jelentkezik a riporter. 

fifa15_gameplay_05

Idén is Martin Tyler és Alan Smith orgánumátol zeng majd a nappalink! 

Élő és lélegző környezet

Már hónapok óta köztudott, hogy az idei Ignite verzióban a játéktér is kopni fog. A bemutatott játékból kiderül: valóban. Lélegzetelállító ahogyan a játékosok egy-egy becsúszás vagy esés után valós időben felkoptatják a gyepszőnyeget. Ezáltal az egész pályának egy eddig még soha nem érzékelt valódi hatása lehet játék közben. Ugyancsak a kapu animációja is ide tartozik. Bár a világon nem feltétlen használják ugyan ezt a konstrukciót és remélhetőleg a stadionokba a valódi kapuk kerülnek majd, mégis lenyűgöző ahogyan az erős lövések vagy a hálóba csapódó játékosok szinte felborítják az építményt.

fifa15_gameplay_0112

A partvonal mellett látszik a leginkább, hogy idén minden fűszál saját életre kel. 

Történet mód

Egyenlőre valódi sztori szálak nem kerülnek a játékba. Elvégre egy ízig-vérig sport játékról van szó. Ám minden mérkőzés után egy tetszetős kamera effekttel gyönyörködhetünk a mérkőzés közben történt fontos eseményekről. Ilyenkor a játékosok és a közönség érzelmei is bemutatásra kerülnek. Elvégre ezen nagyon sokat dolgoztak a fejlesztők. 

 fifa15_gameplay_01114

Menürendszer és taktika

Már esett szó a megtartott csempés felépítésről. A tavalyihoz képest picit tovább igyekeztek javítani a csapatkezelést. A grafikus elrendezésnek köszönhetően sokkal egszerűbben lehet vizualizálni melyik játékos hol helyezkedik el és pontosan melyik poszton lehet szükség erősítésre. Akik pedig nem szeretnének elmerülni részletekben kiválaszthatnak egy-egy előre beállított, kultúrált ikonnal megjelenő stratégiát. Ezzel az átlagos játékosok számára igen sok fejfájást sprólonak meg, ezzel együtt növelve a játékélményt.

 fifa15_gameplay_09

A kiválasztott játékosról egy gyors áttekintést kapunk a képességeit illetően. Ezzel könnyebbé téve a cseretaktikát!

Összességében a FIFA 15 valóban minden idők legrészletgazdagabb focis videójátéka lesz. Reméljük az előző generációs konzolokra is sikerül ebből hangulatból elcsippenteni egy picit a következő szezonra. Fogadjátok tehát sok szeretettel a videót. A FIFA 15 bemutatóhoz tekerjetek a 05:55:00 állásra!

Várjuk véleményeiteket a komment mezőben illetve facebook közösségi felületeinken. Beszéljük meg milyen lesz az új játék!