FIFA 15 Előzetes

Mondhatni a küszöbön van a minden évben megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo, közismertebb nevén E3. Az EuroFIFA.hu élőben fogja közvetíteni az eseményeket legújabb szolgáltatásunk a LiveBlog segítségével. A közvetítés megkezdéséig azonban nézzünk pár részletet, mit is várhatunk EA SPORTS FIFA 15 fronton 2014-ben?

Az utóbbi években hatalmas változáson ment keresztül a sorozat. David Rutter és csapata az online közösségi élmény megalkotása mellett nem hagyta figyelmen kívül a játékosok kívánságait sem. Elképesztően élethű környezet, részletesen kidolgozott játékos modellek és nem utolsó sorban zavarbaejtően valósághű fizika jellemzi a jelenlegi PlayStation 4 és Xbox One konzolokra megjelent változatot. Azonban az EA Canda nem arról híres, hogy sokáig ülne a babérjain. A 2006-2009-ig tartó hosszú stagnálás után, az utóbbi 4 évben mindig előrukkoltak valami forradalmi újdonsággal a FIFA sorozat kapcsán.

Új generáció az iróasztalon!

A FIFA 15 PC verziója teljes pompájában fogja tükrözni az új generációs konzolokon megjelenő verziót. Ehez egy elég ütös konfigurációt kell majd beszereznie azoknak, akik optimális teljesítmény mellett szeretnék majd futtatni a játékot:

Ajánlott rendszer: 

 • OS: Windows V/7/8/8.1 -64-bit
 • CPU: Intel i5-2550K @ 3.4Ghz
 • RAM: 8GB
 • Szabad tárhely: 15.0 GB
 • Videokártya: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460
 • DirectX: 11.0

Ezek a hivatalos követelmények a játék optimális futtatásához. A minimális beállításokhoz szükséges, a fejlesztők által kiadott specifikációt a FIFA 15 PC: Ignite! cikkünkben olvashatjátok.

Belbecs után külcsín

Hivatalosan a FIFA 15 borítóján ismét megcsodálhatjuk majd Dzsudzsák Balázst a magyar válogatott színeiben. Legalábbis ami a PlayStation 3 és Xbox 360 verziókat illeti. Az eddig megjelent beharangozók alatt használt arculat alapján továbbra is marad a borostyán színvilág az új generációnak, míg az alapjáték dobozain a megszokott fekete-piros színösszeállításban találkozhatunk a legendás címmel. 

FIIFA 15 E3 Trailer

 Custom Tournament és Guest Play

A FIFA 13 kapcsán merült fel először a lehetőség az EA SPORTS Football Club keretein belül létrehozott egyedi bajnokságok bevezetésére. Ezt a funkciót a FIFA 14 jelenlegi generációra megjelent (PS3, Xbox360) változatai is örökölték. Minden játékosnak lehetősége van létrehozni saját bajnokságot a játék beépített menüpontján keresztül. Ezekre az instant kupákra meghívhatjuk ismerőseinket is és együtt kűzdhetünk meg az abszolút bajnoki címért. A FIFA 15 újraéleszti majd ezt a funkciót az új generációs konzolokon és a játék PC-s verziójában is. 

FIFA 15 Custom Tournament

 

Ezen kívül újra bevezetésre kerül a sokak által hiényolt “Guest Play” funkció is. Ahol újra lehetőségünk lesz PlayStation 4 és Xbox One rendszereken is közösen játszani barátainkal mikor átjönnek hozzánk egy esős vasárnap délután. 

 

Akinek még nincs új generációs konzola…

…sem kell, hogy elkeseredjen. A FIFA 2014 World Cup Brasil kiadásából kiindulva vannak még tartalékok a régi vasakban is. Az idei speciális kiadás minden újítása benne lehet majd a várhatóan október elején érkező fifában. Megéri majd újra levenni a boltok polcairól a FIFA 15 alap verzióját is. Igaz, számottevő fejlesztést ezen a fronton nem igen várhatunk.

 

Kívánság lista

Szerkesztőségünkben felmerült néhány jó ötlet, mit is várunk az idei játéktól. Kommentben vagy üzenetben várjuk tőletek is az esetleges véleményeket. Az esti E3 sajtókonferenciából remélhetőleg minden részletre fény derül majd. Addig is íme a mi összeállításunk:

 • játékvezetők mesterséges inteligenciájának javítása
 • átláthatóbb menürendszer
 • egyszerűbben elérhető közösségi funkciók
 • egyértelműbb átigazolási mechanizmus manager módban
 • változatosabb animációk
 • rangadóknál, döntőknél erőteljes hangulat
 • bővített csapat keretek és új ligák, csapatok

 

Körülbelül magyar idő szerint este 6 órakor kapcsoljuk élőben Los Angeles-t. Az alábbi linkre klikkelve követhetitek az eseményeket élőben:

 

FIFA 15 E3 ÉLŐBEN