FIFA 15: Egyesült Királyság

Számos országban leleplezték már a FIFA 15 “borító-sztárját”, most felfedték az Egyesült Királyságban megjelenő játék dobozhősének kilétét is. Messi mellett ezúttal a Chelsea FC belga sztárjátékosa, Eden Hazard szerepel.

Jól jellemzi leginkább a Premier Liga helyzetét a választás, ugyanis kevés olyan FIFA borító látott napvilágot, melyen nem a helyi régió szülötte szerepel. Ennek apropóján utána is néztünk a tavaly dobogón végzett angol klubok hétvégi csapat-összeállításának, ami talán az angol válogatott utóbbi évekbeli gyenge teljesítményére is magyarázatot ad. A tavalyi bajnok Manchester City kizárólag egy, az ezüstérmes Liverpool – előzőhöz képest megsüvegelendő – öt, a tavalyi harmadik Chelsea FC pedig szintén mindössze egy angol származású játékost nevezett kezdőcsapatába, és vágott neki a 90 percnek. Ennek ellenére természetesen sokkal inkább üzleti, mintsem futballszakmai oka van a választásnak, hiszen bőven akad tehetség és sztár is az Egyesült Királyság futballpalettáján.

Hazard érdemeit azonban semmiképp se felejtsük, hiszen jó szezont futott, 14 gólt és 7 asszisztot jegyzett a Kékeknél, hazája nemzeti csapatával pedig menetelt a világbajnokságon. Emellett a FIFA 14-ben is jól szerepelt – tapasztalataim szerint elég nehéz is volt leigazolni a játékban borsos ára miatt (a szerk.) – ugyanis mintegy 52 millió gólt lőttek vele Belgium színeiben online mérkőzéseken, valamint az is jól mutatja értékét, hogy az Ultimate Team piacán a legmagasabb ára megütötte a 2,5 millió coint. Lássuk tehát a borítót, melyen természetesen kék mezben láthatjuk Eden Hazardot.

uk_cover
Hazard első szereplése FIFA borítón

Érdekesség, hogy Hazard különböző országok borítóin is feltűnik majd, egész pontosan a francia, belga és a holland dobozon állhat még az argentin csodagyerek, Lionel Messi mellett. A FIFA 15 egyébként szeptember 26-án érkezik az Egyesült Királyságba és Írországba egyaránt.

A borító kapcsán játékra invitáljuk kedves olvasóinkat, egy még számunkra is megválaszolatlan kérdésre lehet válaszolni: Volt-e már az Egyesült Királyságban – a nemzetközi szereplő mellett – légiós játékos az aktuális FIFA borítóján? A Válaszokat Kispadunkra várjuk, a futballista nevével és a játék számával együtt.