FIFA 15 | A statisztika folytatódik

Az előző bejegyzésben bemutatott Bundesliga statisztikát most a Barclays Premier League és a Ligue 1, azaz az angol és francia bajnokság FIFA-s megfelelőjének értékelésével egészitjük ki!

Kezdjük a franciákkal, ahol a katari pénz hatására egyre több szurkolót szerző PSG végzett a népszerűségi TOP5 csúcsán. Őket az OM, majd hajdanán a bajnokságot sorra nyerő és idén a francia futball új reménységét kinevelő Lyon következik. Végül a hercegség csapata, a Juve ellen a BL-ből végül kiesé Monaco és a rekordbajnok St. Étienne került a listára.

A pénz beszélt a legnépszerűbb párositásoknál, hiszen a korábban komolyan költekező Monaco és a PSG párosa volt a legnépszerűbb. Az egyetlen párositás, ahol a fővárosi bajnokcsapat nem szerepel, az a Lyon-Monaco meccs, ami az ötödik a népszerűségi listán.

Talán nem lep meg senki, hogy a legnépszerűbb játékos Zlatan Ibrahimovics, aki különleges  helyet foglal el a futball kedvelőinek szivében…itt épp a ranglista élén. Őt követi az idén hihetetlen szezont futó Alexandre Lacazette, majd a Paris SG 4 további játékosa.

CFsIfPiWEAAqQcQ

A franciák után, jöjjenek az angolok. A Manchester United idén egy dolgot biztos megnyert, hiszen a Chelseavel karöltve, az ő párositásuk volt a legnépszerűbb a lehetséges meccsek között. A bajnokcsapat Manchester másik felét is szivesen látogatta, majd ezután megnézhette a harmadik helyen lévő városi rangadót is. 

Falcao nem futotta élete szezonját a vörösöknél, de a játékosoknak nem tűnt rossz váalsztásnak. Ő az ötödik a listán, csapattársa, Robin van Persie pedig a negyedik. Eden Hazard bár a legjobb játékos cimét tudhatja magának, a TOP5-ben csak a bronzérmet szerezte meg, hiszen megelőzi őt a góllövőlista csúcsán csücsülő Agüero és csapattársa, Diego Costa!

A legnépszerűbb mez a United idegenbeli szerelése volt, a legtöbbet igazolt játékos pedig nem más, mint… nos, ez derüljön ki az alábbi képről:

CFxPlYsWIAA3jkb