FIFA 14: Várjál még…

Manapság meg sem lehet jósolni pontosan mikortól kezdhetik el a legnagyobb fanatikusok a következő FIFA epizód “várását.” A tavalyi évben május közepén kezdődtek el csöpögni az első információ cseppek. Idén egy picivel hamarabb kerül sor az alapvető információk megjelenésére. De mi az ami biztos és mit várhatunk idén a játéktól?

Minden bizonnyal grandiózus újításra a játékmenet terén semmiképpen sem lehet számolni. Bár meglepetések azért előfordulhatnak a kanadai fejlesztők részéről. Ami viszont biztos: 2013-ban sem maradunk FIFA epizód nélkül. Az eddig megjelent információk arra engednek következtetni, hogy a már meglévő technológiát szinte a végletekig kihasználva, a fejlesztők igyekezni fognak az előző részre épülve egy olyan verziót összeállítani, ami az utóbbi 4 éves David Rutter-féle terv kiteljesedését jelentheti. Erről a tervről részletesebben egy későbbi beszámolónkban olvashattok, illetve azok akik többet szeretnének megtudni lapozzák fel archívumunkat ez ügyben.

Különböző fórumokon már keringenek különböző pletykák az online lehetőségekkel kapcsolatban. Ezeket addig nem is érdemes feszegetni, amíg az első konkrétabb tájékoztatók le nem zajlottak. Remélhetőleg a játékóriás tanul a Sim City legújabb epizódja körül keletkezett botrányból. Így vagy úgy az informatikai infrastruktúra minden bizonnyal fejlesztésen megy keresztül. A többszázezer elégedetlen játékos nyomására az Electronic Arts belátta, nem halogathatja a túlterhelt kiszolgáló hálózatának bővítését. Ez sajnos nem feltétlenül orvosolja a közép-európai régió kapcsolódási problémáit, de mindenképpen hatalmas terhet szabadít fel a nyugati régióban elhelyezett hálózatról.

Mi a helyzet a PlayStation 4 kompatibilitással? Sok hazai és külföldi rajongói portál épített az utóbbi időben az éves csapat fotózásokon elhangzottakra, miszerint a kiadó készen áll a legújabb technológiák beépítésére és alkalmazására. Ez szinte természetes, mivel már hónapokkal ezelőtt minden nagyobb fejlesztő csapat megkapta a Sony legújabb generációs fejlesztői csomagját. Ami többek között lehetővé tette a nemrégiben megtartott technológiai sajtótájékoztató demó felvételeinek elkészítését. Ugyan az Electronic Arts nem mutatott be az új platformon futó szoftvert, az szinte nem is kérdés, hogy amennyiben idén elstartol ez a projekt, focizni biztosan tudunk majd rajta.

Messzemenő következtetésekbe nem feltétlen szeretnénk belemenni e cikk alkalmával. Inkább Titeket kérdezünk most: mit vártok a FIFA 14 játéktól?


Amennyiben van ötletetek, esetleg javaslatotok, akkor azt mindenképpen írjátok meg a cikk alatti komment mezőben vagy küldjetek üzenetet facebook-on. Minden összegyűjtött javaslatot eljutattunk a fejlesztőknek!

 

Holnap FIFA 14 információk! Elsőként, magyar nyelven csak nálunk!